Vahvoja ääniä Pohjolasta - Young Arctic Artists näyttelyn taiteilijat on valittu

17.09.2016

Young Arctic Artists-näyttely Galleria Napassa 5.11. - 23.11.16

Avajaiset lauantaina 5.11. klo 17-19

Verkostoitumisilta Monitaide yhdistys Pisteen Sipolan harjoitustilalla to 3.11. klo 17-19.30. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Näyttelyn taiteilijat:

Matti Aikio (Suomen puolelta kotoisin oleva saamelaistaiteilija, joka asuu ja työskentelee Norjassa)
Tessa Astre (Suomi)
Kåre A. Grundvåg & Trond Ansten (Norja)
Robert Julian B. Hvistendahl (Norja)
Hanna Kanto (Ruotsi)
Freyja Eilíf Logadóttir (Islanti)
Iiris Tuisku & Juho Rantakari (Suomi)

Näyttelyssä on esillä myös videoteoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Marsil Andelov Al-Mahamid (Norja)
Wendeimagegn Belete (Norja)
Rea-Liina Brunou (Suomi)
 Kaspar Peters (Islanti)
Ananda Serné (Islanti)
Petter Solberg (Norja)
Marte Lill Somby (Norway)
Atte Viljamaa (Finland)
Ragnhildur Lara Weisshappel (Island)

Young Arctic Artists 2016-näyttely tuo Rovaniemen Galleria Napaan esille nuoria alle 35-vuotiaita nykytaiteilijoita Pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan alueilta sekä Islannista. Näyttelyyn avoimen haun kautta valitut taiteilijat ja taiteilijaparit käsittelevät uusissa teoksissaan kodin teemaa.

– Koti on näyttelyn temaattisena lähtökohtana tarkoituksellisesti laaja mutta jokaiselle tuttu, intiimi. Teoksista löytyy kosketuspintaa ajankohtaisiin mutta myös ikuisiin ilmiöihin kuten identiteettiin, yksityisyyteen, arktiseen kulttuurimaisemaan ja ihmisen luontosuhteeseen, kertoo Pilvi Keto-LeBlanc, toinen näyttelyn kuraattoreista.

– Valitut teokset keskustelevat keskenään ja herättävät taiteen keinoin ajatuksia siitä, mitä koti voikaan merkitä nuorten aikuisten todellisuuksissa. Näyttelyssä nousee esiin uuden sukupolven arktisten taiteilijoiden näkemys, jatkaa Lys-Ange LeBlanc, näyttelyn toinen kuraattori.

Kolmivuotisen projektin yhtenä keskeisenä tavoitteena on verkottaa Pohjoiskalotin alueen nuoria nykytaiteilijoita, kuraattoreja ja tuottajia kolmen vuosittaisen näyttelyn puitteissa.

Vuoden 2016 näyttelyyn sisältyy kansainvälinen taiteilijoiden verkostoitumisilta. Tapahtumassa esiintyvät performanssitaiteilijat Tessa Astre & Aila Price. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteen kanssa.

Projektia hallinnoi Lapin Taiteilijaseura. Rahoitusta projekti on saanut Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteeltä ja Lapin taiteilijaseuralta.

Yhteystiedot:

Tiedustelut projektista: youngarcticartists@gmail.com