Kulttuuri-kuntavaalipaneeli Rovaniemellä

02.04.2017

Kuntavaalipaneeli sunnuntaina 2.4. klo 17 Galleria Napassa

Kulttuuri-kuntavaalipaneelissa haastetaan ehdokkaita pohtimaan muun muassa taiteen ja kulttuurin merkitystä ja tukemista. Keskustelemme mm. kulttuuritiloista Rovaniemellä, kaupungin vanhojen talojen kohtalosta, Lappia-talosta ja kulttuurin tukemisesta.

Panelistit ovat Tenka Issakainen (Vihreä liitto), Kalle Juntunen (Vasemmisto), Leena Jääskeläinen (Kokoomus), Raija Kivilahti (Keskusta), Satu Miettinen (SDP) ja Matti Torvinen (Perussuomalaiset). Monet heistä ovat olleet vaikuttamassa Rovaniemen vapaa-ajanlautakunnassa jo viime kaudella. Tulkaa siis kaikki paitsi etsimään omaa ehdokasta myös välittämään taiteilijoiden ja muun kulttuuriväen ajatuksia ja kokemuksia lautakunnan suuntaan!

Tilaisuuden järjestää Galleria Napassa toimivat taiteilijajärjestöt ja sinne on vapaa pääsy!

Panelistit

Tenka Issakainen (Vihreä liitto) on kulttuurialan sekatyöläinen. Teatterikriitikon työn lisäksi hän työskentelee osa-aikaisesti Napa Galleriassa ja designkaupassa. Hän on väitellyt tohtoriksi folkloristiikasta ja opiskellut tekstiilialaa. Viime vaaleissa hän pääsi jo varavaltuutetuksi sekä lautamieheksi Lapin käräjäoikeuteen. Muita luottamustehtäviä ovat mm. varapuheenjohtajuus Lapin taidetoimikunnassa. Tenka pitää tärkeänä taiteen, kulttuurin ja muotoilun aseman kehittämistä alan toimijoiden, kaupunkilaisten ja matkailijoiden parhaaksi. Ajankohtaisia ja hänelle läheisiä teemoja ovat uimahalli, jonka pitäisi olla ihmisten lähellä ja vapaan kentän kulttuuritilat.

Kalle Juntunen (Vasemmistoliitto) on pohjoissuomalaisesta underground ravekulttuurista gradua tekevä sosiologian opiskelija. Työkseen hän järjestää klubeja ja toimii henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi vapaaehtoistyökokemusta on kertynyt viiden vuoden verran turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien parissa. Kuntapoliittisesti Juntunen kokee oleellisina kulttuurikysymykset, joukkoliikenteen kehittämisen sekä peruspalveluiden toimivuuden.

Leena Jääskeläinen (Kokoomus) on liikuntaneuvos, joka on toiminut vapaaehtoisena taiteen ja urheilun alueella: mm. tanssin ja taitoluistelun seuratoiminnassa ja tapahtumissa. Tänä vuonna hän on pitänyt myös oman digitaidenäyttelyn Rovaniemellä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, mm. OH - maailman paras. Edellisellä valtuustokaudella hän oli kulttuurilautakunnan jäsen. Hänen tavoitteenaan kuntapolitiikassa on kehittää yhteisten asioiden hallinnointia selkeäksi ja johdonmukaiseksi, lisätä kuntalaisten päivittäisen liikkumisen mahdollisuuksia viemällä liikunnan osaamista hallintoon, huolehtia ikääntyvien hyvinvoinnista ja osallistua ympäristöasioiden edistämiseen.

Raija Kivilahti (Keskusta) työskentelee tapahtumatuottajana Arktisessa keskuksessa, kansainvälisten tapahtumien keskiössä. Hän kuvailee itseään tehokkaaksi organisoijaksi, yhteiskuntavaikuttajaksi ja järjestöosaajaksi. Hän on mm. Keskustanaisten Rovaniemen johtokunnan puheenjohtaja, Lapin keskustanaisten piirin puheenjohtaja sekä Keskustanaisten liittohallituksessa. Rovaniemen vapaa-ajanlautakunnassa hän on pyrkinyt vaikuttamaan siihen, että lähipalveluita on niin taajamissa kuin kylillä: lähiliikuntapaikat ja latuverkot ovat tärkeitä ja monimuotoista kulttuuria hän pitää osana kokonaisvaltaista elämää, hyvinvointia ja yrittäjyyttä. Seuraavalla kaudella Kivilahti halua turvata lähipalvelut taajamissa ja kylillä, luoda ikäihmisille turvallista arkea ja varmistaa koulutuksen kaikilla oppiasteilla.

Satu Miettinen (SDP) työskentelee Lapin yliopistossa palvelumuotoilun professorina: opettajana, luennoitsijana, tietokirjailijana ja tutkijana. Hän Satu toimii myös taiteilijana erityisesti yhteisöllisissä taideprojekteissa. Satu Miettinen kirjoittaa ahkerasti sanomalehdissä ja blogeissa. Hänellä on laajasti kokemusta tutkimushankkeiden johtajana. Hän on kansainvälinen asiantuntija palveluiden kehittämisessä. Satulla on kaksi lasta 5v ja 18v. Hän on naimisissa kaivosmiehen kanssa. Hänen kiinnostuksensa politiikkaan lähtee halusta ottaa kantaa ja hoitaa yhteisiä asioita. Satu haluaa edistää suvaitsevaisuutta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa sekä mahdollistaa nuorille koulutuksen ja mahdollisuuden itsenäiseen elämään.

Matti Torvinen (Perussuomalaiset) on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri ja varatuomari. Lisäksi hän opiskellut toimittajan opintoja. Hän on työskennellyt Rajavartiossa 10 vuotta eri puolilla Lappia ja sen jälkeen toimittajana sanomalehdessä ja Yle:ssä radio- ja tv-toimittajana. Hän oli ehdolla viime kuntavaaleissa ja onkin edellisellä kaudella toiminut Vapaa-ajanlautakunnan puheenjohtajana ja valtuustoryhmän puheenjohtajana. Hän on myös Perussuomalaiset ry:n Lapin piirin hallituksen jäsen. Hän on avioliitossa ja hänellä on kaksi lasta. Rovaniemen kuntapolitiikassa hän haluaa estää veronkorotukset, purkaa turhaa byrokratiaa, vastustaa hyväveliverkostoja, edistää yrittäjyyttä sekä lisätä läpinäkyvyyttä rakentamiseen ja investointeihin.

Maria Huhmarniemi, 0407639948, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi