Haussa taiteilija-muotoilija työpareja Suomi 100 -juhlanäyttelyyn

05.04.2017

Lapin taiteilijaseuran Suomi 100-vuotta juhlanäyttelyn ideana on tuottaa merkittävistä lappilaisista taideteoksista tai kulttuurituotannoista uusia nykytaiteen tulkintoja taiteilijan ja muotoilijan yhteistyönä. Teoksissa tulee olla viittaus tai lainaus lappilaiseen taiteeseen tai esimerkiksi kirjallisuuteen Suomen itsenäisyyden ajalta.

Näyttelyyn etsitään nyt ensisijaisesti aiteilija-muotoilijatyöpareja. Näyttelyyn haetaan teos- tai produktioideoilla, suunnitelmilla ja/tai luonnoksilla. Näyttelyn tuloksena on tarkoitus tuottaa uutta  mielenkiintoista lappilaista taidetta tai muotoilua. Lapin taiteilijaseuran tuottaja-galleristi Miia Mattila toimii näyttelyn kuraattorina.

Näyttelyprojektiin voivat hakea kaikki Lapissa asuvat ja/tai taiteilijaseuraan kuuluvat taiteilijat ja muotoilijat yhteistyöproduktioillaan. Taiteilijat ja muotoilijat voivat kuitenkin jättää hakemuksen myös itsenäisinä tekijöinä, mutta näyttelyn pääpaino tulee kuitenkin olemaan yhteistyöproduktioissa. Teosten toteutustapaa ei ole rajoitettu.

Näyttelyprojektiin valitut ideat ja suunnitelmat tulee toteuttaa näyttelyä varten kesän ja syksyn aikana. Kuraattori sopii taiteilijoiden kanssa teosten mittakaavasta ja esillepanosuunnitelmasta. Hankkeen tuloksena syntyneet teokset ovat esillä Galleria Napassa 18.11-6.12.2017.

Näyttely huipentuu Galleria Napassa järjestettävään Itsenäisyyspäivän vastaanottoon ke 6.12.2017. Tilaisuus on Linnan juhlien rinnakkaistapahtuma: Linnan juhlien televisiointia voi seurata projisoinnista ja ohjelmassa on muun muassa coctail-tarjoilua sekä tanssia Napan ylä- ja alakerrassa. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Monitaideyhdistys Pisteen kanssa.

Rahoitus näyttelyn tuottamiseen on saatu Suomi 100 -ohjelman Lapin aluetuesta Lapin liitolta. 4000€ rahoitus käytetään galleriatilavuokraan, galleristin palkkaan ja itsenäisyyspäivän vastaanoton järjestämiseen.

Teossuunnitelman ja/tai luonnoksen voi toimittaa 31.5. mennessä Miialle osoiteeseen lapintaiteilijaseura(at)gmail.com. Mukaan on hyvä liittää ansioluettelo.

Mikäli näyttelyprojekti kiinnostaa mutta etsit sopivaa työparia ei vielä ole, ota siinä tapauksessa yhteyttä Miiaan, 30.4 mennessä.

Lisätietoja: Miia Mattila puh. 050 406 3632