Taiteilijat valittu hyvinvointiresidensseihin

23.05.2017

Lapin taiteilijaseura palkkaa taiteilijoita työskentelemään hoitolaitosresidensseissä eri puolilla Lappia noin kuukauden jaksoille.  Residenssiohjelmaan valitut taiteilijat edustavat monipuolisesti taiteen eri aloja. Hankkeesta tuotetaan näyttely Galleria Napaan kesäkuuksi 2018. Taiteilijat ovat kokeneita tekijöitä omassa taiteen lajissa sekä taiteen soveltavissa produktioissa. Valitut taiteilijat ovat:

Rovaniemi / Saarenkylän vanhustenkotiyhdistys ry

Musiikkipedagogi ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Helena Leminen

Rovaniemi / Muurola Lshp

Kuvataiteilija Eija Hirvonen

Kittilä / Palvelutalo Metsola

Ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering

Tornio / Keskikoti ja Keskikadun pienkoti

Tanssija Titta Court ja säveltäjä ja muusikko Erling Fredriksson

Sodankylä / ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköt

Pukusuunnittelija Miia Kettunen

14 taiteilijaa haki hoitolaitosresidensseihin. Hakemusten korkeatasoisuus heijastaa soveltavan ja sosiaalisesti sitoutuneen taiteen vahvistuvaa kenttää Suomessa.

Hankkeen päärahoittaja on Suomen Kulttuurirahasto: Lapin taiteilijaseura on saanut hankkeeseen 30 000 euron avustuksen Suomen kulttuurirahastolta. Hankkeen toteutuksesta ja osa-rahoituksesta vastaavat Lapin taiteilijaseura, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin aluetoimipiste, Sodankylän kunta, Kittilän kunta, Tornion kaupunki, Lapin sairaanhoitopiiri sekä Saarenkylän vanhustenkotiyhdistys ry.

Lisätietoja kuraattori Ninni Korkalo (ninni.korkalo@gmail.com), läänintaiteilija Matti Selin (matti.selin@taike.fi)