Näyttelyhaku vuodelle 2020

03.01.2019

Lapin taiteilijaseuran gallerioiden näyttelyajat vuodelle 2020 ovat haettavissa 15.4.2019 mennessä.

Kuva: Tanssilava-näyttely, TaikaBox. Kuva: Pilvi Keto-LeBlanc.

Lapin taiteilijaseuralla on Lapissa kolme näyttelytilaa, joissa esitetään vaihtuvia nykytaiteen yksityis- ja ryhmänäyttelyjä. Galleria Napa sijaitsee Rovaniemen ydinkeskustassa, vastapäätä Kulttuuritalo Korundia ja Rovaniemen taidemuseota. Napa on valoisa näyttelytila, jossa on isot ikkunat kadulle. Napan alakerrassa toimii Studio Mustanapa, joka on video- ja mediataiteen, installaatioiden ja muiden mustista seinistä hyötyvien teosten näyttelytila. Galleria Kellokas toimii puolestaan Äkäslompolossa Yllästunturilla. Hae näyttelyaikaa Lapista ja yhdistä näyttelyysi residenssivierailu lappilaisessa taiteilijakotiresidenssissä!

Napa on taiteilijavetoinen kohtaamispaikka

Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa näyttelyaika on neljä viikkoa. Galleria Napan vuokra on 950 euroa (seuran jäsentaiteilijoilta 650 euroa) ja Studio Mustanapan 470 euroa (seuran jäsentaiteilijoilta 400 euroa). Heinäkuulle sijoittuvalla näyttelyjaksolla on alennetut vuokrat: heinäkuussa Galleria Napan vuokra on 800 (500) euroa ja Studio Mustanapan 250 (150) euroa.

Mikäli taiteilija käyttää näyttelyssään seuran videotykkiä, on vuokra 500 euroa / 4 viikkoa. Jäsenhinta Lapin taiteilijaseuran jäsenille on 400 euroa + videotykin vuokra 30 euroa. Videotykki on ensisijaisesti Studio Mustanapan näyttelyiden käytössä. Myydyistä teoksista galleria perii myyntiprovisiota 20 %.

Galleria Napalla on vakiintunut asiakaskunta. Yksityisasiakkaiden lisäksi galleria palvelee Rovaniemen taidemuseota, joka hankkii teoksia omaan kokoelmaansa sekä Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmaan. Galleriassa toimiva taide & design -kauppa tuo kävijöitä näyttelyihin. Galleriassa on tilava keittiö, jota käytetään kokoustilana ja taiteilijoiden kohtaamispaikkana. Gallerian tiloissa sijaitsee myös muiden lappilaisten taiteilijayhdistysten toimistotiloja.

Katso tästä Napan esittelyvideo.

Galleria Kellokas on näyttelytila tunturissa

Lapin taiteilijaseuran ylläpitämä Galleria Kellokas toimii upeissa maisemissa Äkäslompolossa, Ylläksen kupeessa. Galleria on Metsähallituksen luontokeskus Kellokkaan yhteydessä, retkeilijöiden ja hiihtäjien reittien varrella. Luontokeskuksessa on vuosittain n. 70.000 kävijää. Gallerian näyttelyn kesto on noin kaksi kuukautta. Kellokkaan ympäristöön on erikseen sovittaessa mahdollista toteuttaa myös ympäristötaidetta. Kellokkaan näyttelyvuokra on 600 euroa (seuran jäsen