Myrsky-rahoitusta Taide heijastaa -työpajoihin

01.06.2012

Suomen lasten ja nuorten säätiön on jakanut Myrsky-rahoitusta. Myrskyn päätavoitteena on nuorten osallisuuden parantaminen taiteen tekemisen kautta. Myrskyssä eri alojen taiteilijat tekevät taideprojekteja yhdessä nuorten kanssa, nuorten omista lähtökohdista käsin.

Lapin taiteilijaseura ja Montaideyhdistys Piste saivat yhteisellä hakemuksellaan 23000 euroa Taide heijastaa -työpajojen toteuttamiseen Rovaniemellä. Monitaiteellisten taidetyöpajojen lähtökohtana ovat taidekokemukset kuvataidenäyttelyissä, teatteriesityksissä, performansseissa ja sirkusesityksissä.

Työpajoja ohjaavat taiteilijat ja osallistuvat nuoret kokevat yhdessä eri taidemuotojen näyttelyitä ja esityksiä sekä tapaavat niitä tuottaneita taitelijoita. Taidekokemukset ja taiteilijatapaamiset ovat sytykkeitä ja virikkeitä nuorten omakohtaiseen ilmaisuun työpajoissa. Taiteen tulkita ohjataan subjektiiviseen kokemukseen, jossa nuoret pääsevät kiinni omiin tunteisiinsa ja kokemusmaailmaansa kysyen, miten taideteokset puhuttelevat heitä. Subjektiivisista kokemuksista työpajatyöskentely viedään ryhmän yhteisölliseen ilmaisuun. Työpajoissa valmistetaan ryhmän yhteisiä teoksia kuvataiteen ja esittävän taiteen keinoin.

Taide heijastaa -projektin toteuttamisesta vastaa työryhmä, jossa on mukana kuvataiteilijat Ninni Korkalo ja Tuomas Korkalo,  Monitaideyhdistys Pisteestä työryhmässä on kuvataideopettaja Hanna Levonen-Kantomaa sekä Mette Ylikorva.

Lisätietoja:

Ninni Korkalo (ninni.korkalo(at)gmail.com), 040 831 2314