Taiteilijahaku Magentaan

12.06.2012

Hakuaika: 12.6.–6.7.2012

Magenta-hankkeeseen haetaan kahta kuvataiteilijaa toteuttamaan taideprojektia Inarissa ja Tahkokallio Design+ yrityksessä.

Magenta-hankkeen lähtökohtana on lappilaisten visuaalisen alan taiteilijoiden työllisyyden ja toimintaedellytysten parantaminen kehittämällä taiteilijoiden täydennyskoulutusta ja kuvataiteen manageriosaamista.

Magenta-hanke työllistää Lapin alueen taiteilijoita yhteistyöyrityksissä ja -kunnissa tapahtuviin eri sisältöisiin taideprojekteihin. Projektien suunnitelmien lähtökohtana ovat olleet yrityksen/kunnan tarpeet ja ammattimaisen kuvataiteen kehittäminen ja näkyminen yrityksessä/kunnassa sekä visuaalisen taiteen merkityksen nostaminen. Projekteja toteutetaan eri ajankohtina.

INARIN KUNTA

Inarin taideprojektiin haetaan visuaalisen alan ammattilaista

Inarin Ivalossa toteutetaan Arktisen muotoilun ja kuvataiteen yhteisnäyttely. Magenta-hankkeen ja Inarin kunnan kanssa yhteistyönä toteutetaan Arktisen muotoilun ja kuvataiteen yhteisnäyttely Ivalon kulttuuritoimitila Kuulaksessa kesällä 2013. Näyttely tullaan toteuttamaan aikataulullisesti siten, että avajaiset sijoittuvat Inari-viikoille heinäkuun loppupuolelle 2013 ja näyttely jatkuu syyskuun puoliväliin.

Näyttelykonseptia kehitetään yhteistyössä Tahkokallio Design+: kanssa mahdollisimman yhteisölliseksi ja osallistavaksi. Arktisen muotoilun sekä kuvataiteen – yhteisnäyttelyn ympärille tuotetaan myös muita palveluita ja tuotteita. Näyttelyn ja sen osat tukevat Inarin kunnan kulttuurimatkailun kehittämistä. Toteuttamiseen pyritään saamaan mukaan alueen kuvataiteilijat, kyläläiset ja nuorten mediapaja.

Magenta-hanke työllistää näyttelyn suunnitteluun ja toteuttamiseen yhden taiteilijan 1 kuukaudeksi.

Toteutusaika:

Syyskuu 2012 - syyskuu 2013 (ko. aikavälillä yhden kuukauden työpanos, sovitaan erikseen)

Palkkio:

Projektin tekemisestä maksetaan 1 kuukauden työtä vastaava palkkio, joka on 1388,00€. Taiteilijan kanssa solmitaan virallinen työsopimus.

Valintaperusteet:

Maksettavan palkkion ollessa kiinteä, valintakriteerit painottuvat seuraavasti:

- Taiteilijan aiempi kokemus, referenssit ja perustelut, miksi hänet tulisi valita 40%

- Taiteilijan asuminen ja työskentely toteutusalueella 40%

- Toteutusaikataulun sopivuus 20%

Hakeminen:

Inarin kunnan taideprojektiin haetaan avoimella hakemuksella. Hakemukseen on selkeästi kirjattava kohde, sisältö, toteutusaikataulu ja kattavat perustelut. Hakemus tulee toimittaa 6.7. klo 13 mennessä osoitteeseen: Lapin yliopisto, KIRJAAMO, PL 122, 96101 Rovaniemi. Viite hakemukseen: INARI

TAHKOKALLIO DESIGN+

Tahkokallio Design+ taideprojektiin haetaan visuaalisen alan ammattilaista

Arktisen muotoilun ja kuvataiteen yhteisnäyttelykonseptin kehittäminen ja toteuttaminen.

Magenta-hankkeen ja Tahkokallio Design+:n kanssa yhteistyönä kehitetään poikkitaiteellista ja -kulttuurista näyttelykonseptia. Konsepti on osa Magenta-hankkeen ja Inarin kunnan yhteisyössä Ivalossa kesällä 2013 toteutettavaa Arktisen muotoilun ja kuvataiteen yhteisnäyttelyä. Tahkokallio Design+ toimii konseptin kehittämistyössä tuotannollisessa roolissa. Tavoitteena on kehittää ja luoda uusi aktiivinen, vuorovaikutteinen ja poikkitaiteellinen näyttelykonsepti. Kehittämistyöhön ja toteuttamiseen pyritään saamaan mukaan Inarin ja Ivalon alueen kuvataiteilijat, kyläläiset ja Inarin kunnan nuorten mediapaja.

Tekijältä edellytetään halua nähdä mahdollisuuksia poikkitaiteellisissa tuotannoissa ja intoa poikkitaiteellisten kokonaisuuksien tuottamiseen.

Magenta-hanke työllistää näyttelykonseptin tuottamiseen yhden taiteilijan 1 kuukaudeksi.

Toteutusaika:

Palkkio:

Valintaperusteet:

Maksettavan palkkion ollessa kiinteä, valintakriteerit painottuvat seuraavasti:

- Taiteilijan aiempi kokemus, referenssit ja perustelut, miksi hänet tulisi valita 60%

- Taiteilijan asuminen ja työskentely toteutusalueella 20%

- Toteutusaikataulun sopivuus 20%

Hakeminen:

Tahkokallio Design+ -taideprojektiin haetaan avoimella hakemuksella. Hakemukseen on selkeästi kirjattava kohde, sisältö, toteutusaikataulu ja kattavat perustelut. Hakemus tulee toimittaa 6.7. klo 13 mennessä osoitteeseen: Lapin yliopisto, KIRJAAMO, PL 122, 96101 Rovaniemi. Viite hakemukseen: TAHKOKALLIO DESIGN+

Lisätiedot: Tiina-Kaisa Pirinen, p. 040 673 5920, tiina-kaisa.pirinen@ulapland.fi