Lainaa taidetta Pyhätunturilla

11.07.2012

Pyhätunturin Pyhän Portti ostoskeskukseen avataan Lapin taiteilijaseuran taidelainaamo, josta voi lainata lappilaista kuvataidetta tai ostaa teoksen kertaostoksena. Pyhän taidelainaamon myötä Lapin taiteilijaseuralla on kaksi pysyvää taidelainaamoa Lapin alueella. Taidelainaamon avajaisia vietetään perjantaina 3.8. klo 12 alkaen Pyhätunturin juurella sijaitsevassa ostoskeskuksessa.

Vahvoja naisia ja naistaiteilijoita

Pyhän taidelainaamon taustalla on joukko vahvoja naisia. Yksi heistä on Pirkko Mäkelä-Haapalinna, joka toimii Kemijärven kaupungin kummitaiteilijana.  Kummitaiteilijuus on Magenta-hankkeen ja Kemijärven kaupungin yhteistyöprojekti, jonka tavoitteena on kasvattaa ja kehittää kuvataiteen näkyvyyttä alueella.

- Pyhän taidelainaamo on kauan kaivattu, matalan kynnyksen paikka lappilaisen kuvataiteen esille tuomisen myös matkailullisesta näkökulmasta, Pirkko Mäkelä-Haapalinna hehkuttaa.

Hän vastaa myös näyttelyn teosvalikoimasta ja ripustuksesta. Lisäksi Pyhän taidelainaamossa on esillä muun muassa Lapin taiteilijaseuran vahvojen naistaiteilijoiden teoksia.

Taidelainaamon paikka ostoskeskus Pyhän Portissa on puolestaan aktiivisten ja taidemyönteisten yrittäjien ansiota. Pienoistavaratalo Ilonan kauppias Riitta Pesonen innostui lainaamosta heti. Pesonen toimiikin lainaamon yhteyshenkilönä Pyhätunturilla. Pyhän taidelainaamo on avoinna Ostoskeskus Pyhän Portin aukioloaikoina.

Vuokraa tai osta taidetta

Taiteen lainaus on edullinen ja vaivaton tapa hankkia kuvataidetta kotiin, yrityksen toimitiloihin tai lahjaksi. Taidelainaamosta voit lainata kuvataidetta pientä kuukausimaksua vastaan tai ostaa teoksen kertamaksulla. Maksamasi kuukausivuokrat vähennetään myyntihinnasta, mikäli päädyt hankkimaan vuokraamasi teoksen itsellesi. Taidelainaamon lahjakortti on oiva lahja taiteen ystävälle.

Hyvää yhteistyötä

Pyhän taidelainaamo on toteutettu alueen eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Lapin taiteilijaseuran, Kemijärven kaupungin, Pelkosenniemen kunnan, ostoskeskus Pyhän Portin ja Magenta-hankkeen yhteistyönä toteutetun lainaamon toivotaan tuovan lisäpalvelua paikallisille asukkaille ja alueen matkailijoille sekä nostavan esiin vahvaa lappilaista kuvataideosaamista

Tervetuloa avajaisiin

Pyhän taidelainaamon avajaisia vietetään perjantaina 3.8.2012 klo 12 alkaen Pyhän Portissa, Kultakeronkatu 2. Avajaisissa voit tutustua lainaamon teoksiin, tehdä vuokrauksen ja jututtaa lainaamon toteuttamisessa mukana olevia yhteistyökumppaneita. Avajaiset ovat kaikille avoimet! Tervetuloa!

Lisätietoja:

Pirkko Mäkelä-Haapalinna, p. 050 491 4672, pirkko@pmhdesign.fi