Lapin taiteilijaseura avaa kolmannen taidelainaamonsa Pöntsöön Kittilään

21.08.2012

Galleria Raekalllion yhteyteen Kittilän Pöntsöön avataan Lapin taiteilijaseuran kolmas taidelainaamo, josta voi hankkia Lapin kuvataidetta. Pöntsön taidelainaamon myötä Lapin taiteilijaseuralla on kolme pysyvää taidelainaamoa Lapissa. Taidelainaamon avajaisia vietetään keskiviikkona 29.8. klo 14-18 Galleria Raekalliossa Pöntsössä.

Galleria Raekallio on kiinnostava Lapin matkojan vierailukohde Levin läheisyydessä (18 kilometriä Leviltä Muonioon päin). Galleria löytyy järven rannalta Raekallion kotitalon yhteydestä. Galleriassa on jatkuva taidenäyttely Reijo Raekallion maalauksista. Ne kuvaavat lappilaista maisemaa ja elämää poroineen, turisteineen ja huveineen. Taidelainaamo täydentää gallerian tarjontaa.

Pöntsön taidelainaamo on toteutettu alueen eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Lapin taiteilijaseuran, Kittilän kunnan ja Magenta-hankkeen yhteistyönä toteutetun lainaamon tavoitteena on tarjota uusia kuvataiteen palveluita paikallisille asukkaille ja alueen matkailijoille sekä nostaa esiin vahvaa lappilaista kuvataideosaamista.

- Pöntsön taidelainaamo on kauan kaivattu, matalan kynnyksen paikka lappilaisen kuvataiteen esille tuomisen sekä matkailullisesta että paikallisesta näkökulmasta, kuvataiteilija Reijo Raekallio pohtii.

Reijo Raekallio toimii Magenta-hankkeen hanketaiteilijana ja vastaa taidelainaamon teosvalikoimasta ja toiminnasta. Pöntsön taidelainaamossa on esillä monipuolisesti lappilaisten kuvataiteilijoiden teoksia. Gallerian yhteydessä on myös mahdollisuus majoitukseen, tilausruokailuun ja savusaunaan. Pöntsön taidelainaamo on avoinna joka päivä klo 10-20.

Vuokraa tai osta taidetta

Taiteen lainaus on edullinen ja vaivaton tapa hankkia kuvataidetta kotiin, yrityksen toimitiloihin tai lahjaksi. Taidelainaamosta voit lainata kuvataidetta pientä kuukausimaksua vastaan tai ostaa teoksen kertamaksulla. Maksamasi kuukausivuokrat vähennetään myyntihinnasta, mikäli päädyt hankkimaan vuokraamasi teoksen itsellesi. Taidelainaamon lahjakortti on oiva lahja taiteen ystävälle.

Tervetuloa avajaisiin

Pöntsön taidelainaamon avajaisia vietetään keskiviikkona 29.8.2012 klo 14-18 Galleria Raekalliossa Kittilän Pöntsössä. Avajaisissa voit tutustua lainaamon teoksiin, vuokrata ja ostaa lappilaista taidetta sekä jututtaa lainaamon toteuttamisessa mukana olevia yhteistyökumppaneita. Avajaiset ovat kaikille avoimet! Tervetuloa!

Lataa kutsu avajaisiin tästä.

Lisätietoja:

Manageri Merja Briñón, p. 045 205 5977, manageri.lts@gmail.com