Tekijänoikeudet ja niistä sopiminen

19.03.2012

Tekijänoikeudet ja niistä sopiminen -koulutus

Magenta-hankkeen ja Luovien alojen IPR-hankkeen järjestämässä koulutuksessa käsitellään tekijänoikeuksia.

Tekijänoikeudet ja niistä sopiminen

• Mitä tekijänoikeudet tarkoittavat kuvataiteen alalla?
  • Miten tekijänoikeuksia voi hyödyntää ja mitä niistä hyötyy?
  • Kannattaako teosta myydä kaikilla oikeuksilla?
  • Millaiset sopimukset kannattaa tehdä missäkin tapauksessa?
  • Jos myyn kuvan yrityksen käyttöön, tiedänkö missä kuvaa käytetään, miten paljon ja mistä hinnasta?
  • Luovunko oikeuksistani tietämättäni?

”Tekijänoikeuslain mukaan sillä joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen on tekijänoikeus teokseen. Suojattuja teoksia ovat mm. valokuvateos tai muu kuvataiteen teos, rakennustaiteen, taidekäsityön tai taideteollisuuden teos, kartta, selittävä piirustus, graafinen tai plastillinen teos ja tietokoneohjelma tai muu teos. Tekijänoikeuslaissa säädetään myös valokuvan suojasta.”

Tekijänoikeuksilla on tarkoituksena suojata teoksen luojan oikeuksia. Magenta-hankkeen 15.3. 2012 yhteistyössä Luovien alojen IPR-hankkeen kanssa järjestämässä koulutuksessa käsitellään mm. yllä esitettyjä kysymyksiä. Tilaisuudessa käydään läpi konkreettisia casejä aineettomien tekijänoikeuksien selvittämiseksi. TUO MUKANASI OMAT KYSYMYKSESI TAI CASE!

Magenta-hanke 2011-2013 on Lapin taiteilijaseuran, Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalveluiden ja Taiteiden tiedekunnan sekä Lapin taidetoimikunnan yhteistyöhanke, joka on saanut rahoituksen Euroopan Sosiaalirahastolta ja ELY-keskukselta. Hankkeen omarahoitusosuuden rahoittajia Lapin taiteilijaseuran lisäksi ovat yhteistyökunnat, alueen yritykset, Lapin yliopisto ja Lapin taidetoimikunta. Magenta-hankkeen hallinnoija on Lapin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut.

Aika:      torstai 15.3.2012 klo 13.00-17.00

Paikka: Rovaniemi, Lapin maakuntakirjasto, Jorma Eton tie 6, luentosali