Taiteilijahaku X-Border Biennaaliin

04.12.2012

X-Border on maailman ainoa kansainvälinen taidebiennaali, joka toteutuu samanaikaisesti kolmessa maassa. X-Border on esillä Rovaniemellä Lapin yliopiston Galleria Valossa ja Lapin taiteilijaseuran Galleria Napassa, Luulajassa Ruotsissa ja Severomorskissa Venäjällä.

X-Border biennaalin teemana on rajojen ylittäminen. Teema sisältää fyysiset, psyykkiset, kulttuuriset, tekniksetja tieteelliset rajat. Biennaaliin valitaan uusia taideteoksia ja -produktiota avoimen taiteilijahaun perusteella. Haussa on muun muassa teoksia, joissa rakennetaan symbolista tai virtuaalista siltaa Luulajasta Rovaniemen kautta Severomorskiin.

Etsimme myös teoksia, jotka pohtivat internetin vaikutuksia maailmankuvaan, -tila ja aikakokemuksiin, vuorovaikutussuhteisiin ja käsityksiimme rajoista. Kysymme, onko internet utopia, jossa jokainen tyhjä tai hiljentynyt nettiosoite edustaa vapaata, valtaamatonta tilaa? Mitä tekisit tällä tilalla? Kenet tila tavoittaisi ja yhdistäisi? Teoksista kuratoidaan internetissä tapahtuva näyttely osana X-Border biennaalia.

Biennaalin päärahoittaja tulee olemaan Enpi Kolarctic-ohjelma. Muita rahoittajia ovat Ruotsin taidetoimikunta, Luulajan kaupunki, Norrbottenin lääni, QualityHotel, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Severomoskin suljetun alueen kunnallishallinto. Hankkeen toteuttajia ovat Kilen ArtGroup, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Severomorskin suljetun alueen kunnallishallinto. Yhteistyötahoja ovat Luulajan taidehalli, Lapin taiteilijaseura ja Norbottenin maakuntamuseo.

Lisätietoa:

Taiteilijahaku PDF