Avajaiset 1.12.2012

01.12.2012

Lapin Taiteilijaseuran Galleria Napa avautuu Rovaniemellä uusissa tiloissa Valtakadulla 1.12.2012. Samalla avautuu uusi näyttelytila, Studio Mustanapa, joka on nimensä mukaisesti musta huone erityisesti video- ja mediataiteen esittämiseen. Uudessa galleriassa toimii myös taidelainaamo ja Lapin taiteilijaseuran ja Lapin esittävien taiteiden keskuksen Letken yhteinen toimisto.

Napan avajaisnäyttely: Riikka Jokiaho - Tässä lähellä, tuolla kaukana

Riikka Jokiaho on tullut tunnetuksi installaatioiden ja performanssien tekijänä. Nyt hän on keskittynyt maalaukseen. Väri, maali ja maalauspohja ovat yksinkertaiset peruselementit. Maalausten aiheena on maisema ja maalaustapahtuma itsessään: jälki, jonka käsi jättää.

Studio Mustanapan avajaisnäyttely Minna Rainio & Mark Roberts - Some we kept, some we threw back

Minna Rainio ja Mark Roberts ovat Rovaniemellä asuvia taiteilijoita, jotka käsittelevät videotaiteessaan yhteiskunnallisia ja poliittisia aiheita. He avaavat Studio Mustanapan teoksellaan ”Some we kept, some we threw back” (2010), joka käsittelee suomalaisten siirtolaisten elämää Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa, rinnastaen sen nykyhetkeen ja Suomeen ja Eurooppaan kohdistuvaan siirtolaisuuteen.

Avajaisohjelma lauantaina 1.12.2012

Petcha Kutcha tilaisuus klo 15:00. Filosofisen pommin heittäjiä ovat taidemaalari Henri Hagman, kuvataiteilija Ninni Korkalo, kuvataiteilija Tuomas Korkalo, näytelmäkirjailija Janne Roosenval sekä monitaiteilija ja Letke ry:n puheenjohtaja Erja Kärkkäinen. Aikaa kullakin on 20:neen kuvaan ja kuuteen minuuttiin puhetta. Lopuksi keskustelu, jos yleisö positiiviselta järkytykseltään kykenee puhumaan.

Gallerian avajaiset alkavat klo 17.00. Tatu Kantomaan musiikilla ja puheenjohtajien Maria Huhmarniemen (Lapin Taiteilijaseura) Ja Erja Kärkkäisen (Letke) tervehdyssanoilla.

Riikka Jokiaho,  riikka.jokiaho(at)gmail.com

Minna Rainio, minnarainio(at)gmail.com