Tom Engblom ja Esa Meltaus X-Border Biennaalin kuraattoreiksi

01.02.2013

Lapin taiteilijaseuran jäsenet Tom Engblom ja Esa Meltaus on kutsuttu X-Border Biennaalin kuraattoreiksi. Muita kuraattoreja ovat Ruotsista Christina Sikström, Dragana Vujanovic ja Dan Lestander; Venäjältä Svetlana Pavlova, Anatoly Sergienko, Ivan Voron; ja Suomesta Pilvi Keto.

Kuraattorit julkistavat taiteilijavalinnat Rovaniemellä Design viikon seminaarissa perjantaina 22.2.2013. Näyttelyyn valitaan yli viisikymmentä taiteilijaa noin viidensadan näyttelyhakemuksen perusteella.

X-Border on maailman ainoa kansainvälinen taidebiennaali, joka toteutuu samanaikaisesti kolmessa maassa. Näyttelyn teemana on rajojen ylittäminen. X-Border on esillä Rovaniemellä Lapin yliopiston Galleria Valossa ja Lapin taiteilijaseuran Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa, Luulajassa Ruotsissa ja Severomorskissa Venäjällä 19.6-6.10.2013.

Biennaalin tuottajia ovat Kilen Art Group, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Severomorskin suljetun alueen kunnallishallinto. Yhteistyötahoja ovat Luulajan taidehalli, Lapin taiteilijaseura ja Norbottenin maakuntamuseo.

Biennaalin päärahoittaja on Kolarctic ENPI CBC ohjelma. Muita rahoittajia ovat Ruotsin taidetoimikunta, Luulajan kaupunki, Norrbottenin lääni, Quality Hotel, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Severomoskin suljetun alueen kunnallishallinto.

Lisätietoja:

Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi