Turkoosi huone, nuorten näyttely ja keväinen piknik

18.05.2013
Taide heijastaa -projektin lähtökohtana on tarjota erityisesti maahanmuuttajataustaisille nuorille taidekohtaamisia ja järjestää heille taidepajoja. Toiminnan ytimenä on yhteistyö ammattitaiteilijoiden ja nuorten sekä kuvataiteen ja esittävän taiteen välillä.

Taide heijastaa idean taustalla on uusia toimintamalleja ja -muotoja etsivä taidekasvatus. Kolmevuotisen historiansa aikana tavoitteena on ollut instituutioiden reunalla toimiminen, uusien yhteistyömuotojen etsiminen eri taiteen alojen välillä ja ennen kaikkea luottamuksen rakentaminen nuorten kanssa.

Kohtaamisissa ja taidepajoissa taidekokemukset toimivat nuorten ilmaisun sytykkeinä ja taidetulkinnat reitteinä nuorten kokemusmaailmaan ja nuorten omaan ilmaisuun. Työpajoissa nuorten ja ammattitaiteilijoiden välille rakentuu dialogi keskustellen ja taiteellisen työskentelyn keinoin.

Nyt nuoret kokoavat teoksistaan näyttelyn Pisteen toimistoon. Näyttely on avoinna tulevana lauantaina 18.5. klo 12-15.00. Turkoosi huone sisältää valokuvia, animaatioita ja ääniä. Koska samana päivänä vietetään myös ravintolapäivää, päätimme nuorten kanssa kokata Aasian ja Lähi-idän herkkuja.

Taide heijastaa -projekti on toteutettu kuluneen vuoden aikana yhteistyössä Lapin taiteilijaseuran ja Monitaideyhdistys Pisteen kanssa. Työpajaohjaajina ovat olleet kuvataiteilijat Ninni ja Tuomas Korkalo, sirkusohjaaja Mette Ylikorva, teatteri-ilmaisun ohjaaja Johanna Salo sekä kuvataideopettaja Hanna Levonen-Kantomaa.

Työpajojen järjestämistä ovat tukeneet talven mittaan Myrsky, Lapin taidetoimikunta, Lapin ELY-keskus, Opintokeskus Kansalaisfoorumi ja Rovaniemen kaupunki.

Tervetuloa Pisteen toimistolle lauantaina 18.5. klo 12-15!

Osoite:

Johannes Laurin Käsityötalo