Taidelainaamo Sodankylään!

12.06.2013

Viime vuonna hyvän vastaanoton saanut Lapin taiteilijaseuran Taidelainaamo avataan jälleen festivaalien ajaksi. Samassa tilassa esittäytyy vireän Askan kylän paikallista kulttuuria. Korkeatasoinen näyttely on osa Sodankylän elokuvajuhlien oheisohjelmaa. Näyttelypaikka löytyy Sompiontie 2:sta ( Tiimarin talo).

Avajaiset keskiviikkona 12.6. klo 17-19. Tervetuloa!
Avajaisohjelmaa: Tiinaliisa Turunen esittää olutaiheisia runoja. Outa Pajun musiikkiesitys. Performanssiryhmä Kylkiäinen vierailee avajaisissa (www.facebook.com/performanssiryhma.kylkiainen)

Sompiontie 2, Sodankylä
avoinna 12.-16.6.2013
ke-la 11-18
su 11-15

Taidelainaamo Sodankylään elokuvajuhlien ajaksi

Lapin Taiteilijaseuran taidelainaamo on elokuvajuhlien aikaan avoinna kuntalaisille ja elokuvajuhlien vieraille.
Taiteen lainaus on edullinen keino hankkia kuvataidetta kotiin ja yrityksiin. Lapin taiteilijaseuran taidelainaamoista löytää lappilaisten ammattitaiteilijoiden maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia, valokuva- ja veistotaidetta kuin sekatekniikkatöitäkin. Esillä on laaja kattaus lukuisten taiteilijoiden töitä. Mukana on myös Lapin yliopiston opiskelijan Kati Leskisen valitsema teemallinen kokonaisuus: Stranger.
Taidelainaamosta voi lainata kuvataidetta pientä kuukausimaksua vastaan tai ostaa teoksen kertamaksulla. Jo kymmenellä eurolla saa voi saada teoksen kotiin kuukaudeksi. Maksetut kuukausivuokrat vähennetään myyntihinnasta, mikäli asiakas päätyy hankkimaan vuokraamansa teoksen itsellesi. Lapin taiteilijaseuran taidelainaamon teoskokoelmaan voi tutustua verkossa osoitteessa http://www.gallerianapa.fi/galleria/lainaamossa. Myytävinä ja lainattavina oleva teokset voidaan toimittaa asiakkaille myös posti- ja matkahuoltopaketteina.

Lisätietoa: Lapin taiteilijaseuran galleristi Marianne Ikävalko, lapintaiteilijaseura(at)gmail.com, Puh. 050 406 3632
Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi, 0407639948

Taidetta ja paikallista kulttuuria Askan kylästä

Sodankylän alueelta löytyy pieni Askan kylä, jonne on päätynyt asumaan useita eri alojen taiteilijoita. Kylältä löytyy mm. käsityöläisiä, keraamikkoja, kuvataiteilijoita, lausujia, teatteriharrastajia, pelitekijöitä, graafisia suunnittelijoita ja muusikkoja. "Kylä lähtee liikkeelle" -hankkeen avulla tuodaan askalaisten osaamista ja taitoja esille. Sompiontie 2:ssa samassa tilassa taidelainaamon kanssa on Askan kädentaito- ja kulttuuriseura Askareen myyntipiste. Esillä on taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja käsitöitä.

"Kylä lähtee liikkeelle" -hankkeen kotisivut osoitteessa http://askare99550.blogspot.fi/

Palkittu lausuja esittää Olutrunoja perjantaina 14.6.

'Mä ja olvi'  on runoperformanssi suomalaisista olutrunoista. Teoksessa on mukana mm. Aleksis Kiven, Aaro Hellaakosken ja Tommy Tabermannin tekstejä sekä toki kalevalainen Oluen synty. Mukana on myös tekstien englanninkielisiä käännöksiä. Askalainen lausuja Tiinaliisa Multamäki esittää pe 14.6. Sodankylän Elokuvajuhlien yhteydessä teosta siellä mistä löytyy olutta. Multamäki palkittiin 2012 valtakunnallisessa J.H.Erkko -lausuntakilpailussa yleisön suosikkina. Hänen ohjelmistoistaan löytyy lisätietoja facebookista.

Lisätietoja: Helena Junttila
askare.yhdistys(at)gmail.com