Lasten taidekarnevaalit Rovaniemi-viikolla 6.9. Kulttuuritalo Korundissa

06.09.2013

Rovaniemeläisten oma ja odotettu viikko, Rovaniemi-viikko, tulee jälleen 2.-8.9.2013. Tervetuloa pitämään hauskaa Lasten Taidekarnevaaleihin pe 6.9. klo 14.30-15.30 Kulttuuritalo Korundin työpajatilaan!

Lasten taidekarnevaaleissa tehdään yhdessä, maalataan isoilla siveltimillä ja koetaan yhteinen taide-elämys, joka ei unohdu! Taidekarnevaalien teemana on viidakkoseikkailu. Kuvataiteilijat Riikka Jokiaho ja Henri Hagman toimivat karnevaalien ohjaajina ja värioppaina. Äänimaailmaa ja karnevaali-rytmejä taikovat muusikot Matti Selin ja Mari Mulari. Ikäsuositus yli 5-v. Vapaa pääsy. Järjestäjinä toimivat Lapin taiteilijaseura, Magenta-hanke ja Kulttuuritalo Korundi.

Ilmoittauduthan Lasten Taidekarnevaaleihin etukäteen! Maksimi ryhmäkoko on 15 lasta. Ilmoittautuminen tehdään osoitteeseen: manageri.lts@gmail.com. Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätiedot 19.8. alkaen p. 045 205 5977/Merja Briñón.

Rovaniemi-viikon syyskuinen ajankohta on tärkeä, sillä varhaisin maininta Rovaniemestä löytyy 7.9.1453 päivätystä kauppakirjasta 560 vuoden takaa. Rovaniemi-päivänä tunnettu, alun perin päivän mittainen tapahtuma on laajentunut kokonaiseksi viikoksi. Tänä vuonna Rovaniemi-viikkoa vietetään jo 33. kerran. Teemana on Meitä on moneksi.

Syyskuun alussa kotikaupunkimme elää vireää aikaa. Koulut ovat alkaneet, opiskelijat saapuneet ja syysajan turistit värittävät kaupunkikuvaa. Loppukesän luonto on kaunis ja kutsuu ihmisiä osallistumaan niin ulkona kuin sisätiloissakin järjestettäviin lukuisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Rovaniemi-viikkoon osallistuu joka vuosi kymmeniätuhansia ihmisiä. Ohjelmassa on myös vuonna 2013 seitsemän päivän ajan tarjolla yhdessä kuntalaisten, järjestöjen, yhteisöjen ja eri toimijoiden kanssa tuotettuja kiinnostavia tapahtumia. Kylistä esiin nousee kaunis Norvajärvi.

Viikon aikana on mahdollisuus tutustua Rovaniemen kaupungin palveluihin, historiaan ja arkkitehtuuriin. Lapin yliopisto järjestää mielenkiintoiset Tieteen päivät teemalla Arktinen kriisi. Rovaniemen seurakunta esittäytyy jälleen laajalla ohjelmakattauksella, odotettu vihkihetki hääkakkutarjoiluineen toteutuu perjantaina 6.9. Geologian tutkimuskeskus kertoo geologiasta monipuolisesti ja Rovaniemen Kehitys luomu- ja lähiruoasta. Rovaniemen varuskunta on perinteisesti mukana viikon toteutuksessa ja Sadonkorjuumarkkinat avautuvat yleisölle lauantaina 7.9. Pöykkölässä, Lapin ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan toimipisteessä. Nuoria kutsutaan nuorisotilojen K13 -iltaan ja yökaupunkiseikkailulle.

Mahdollisuuksien torilla moni varmasti viihtyy pidemmänkin tovin, samoin todella monipuolisessa taide- ja kulttuuritarjonnassa, jota Rovaniemi-viikon perjantai 6.9. tarjoaa. Musiikin, sanataiteen, kuvataiteen, teatterin, kädentaitojen, performanssien ja avoimin ovin Rovaniemi näyttäytyy kulttuurin ja taiteen kotikaupunkina.

Rovaniemi-viikko 2013 toteutetaan teemalla Meitä on moneksi. Teemavalinnan avulla on haluttu nostaa esiin kaupunkimme moninaisuus ja sen elävä kulttuuri, jota yhdessä arjessa teemme, omaksumme ja muokkaamme. Meitä on moneksi ja meidän hyvinvointimme ja viihtymisemme Rovaniemellä on tärkeää. Toivomme Rovaniemi-viikon tarjonnan tavoittavan ja kiinnostavan mahdollisimman monta, eri-ikäistä rovaniemeläistä sekä kaupungissamme vierailevia matkailijoita. Tervetuloa!

Lataa Rovaniemi-viikon ohjelma.