Napa O - Organic Napa - Elävä galleria

19.11.2013

Galleria Napassa nähdään seuraavan kolmen viikon ajan kiinnostava ohjelma tapahtumia, keskusteluja, työpajoja ja teoksia jotka valmistuvat galleriavieraiden silmien alla.  Projekti on Lapin taiteilijaseuran omaa tuotantoa. Tavoitteena on esitellä taiteen tekemisen prosessia ja keskeneräisyyttä sekä avata vuorovaikutusta yleisön kanssa toiminnallisuuden kautta. Lisäksi haluamme tarjota taiteen ystäville mahdollisuuden tavata taiteilijoita ja seurata teosten valmistumista, ja avata gallerian ovia myös uusille asiakkaille. Osa ohjelmasta kuten apurahaklinikka on suunnattu taiteilijoille itselleen.

Napa O -avajaisia vietetään lauantaina 23.11.2013. Ensimmäisellä viikolla galleria Napassa ovat työskentelemässä ainakin kuvataiteilijat Tuomas Korkalo ja Mari Oikarinen. Esillä on myös Leila Lipiäisen yleisöä osallistava Kasvu-teos, jonka rakentumiseen ja kasvamiseen voi jokainen kävijä antaa panoksensa. Lisäksi tarjolla on työpajoja: Esa Meltauksen johdolla valmistetaan vaappuja ja Liisa Karintaus opastaa Ruusu-sytykkeiden teossa. Työpajojen materiaalimaksu on 2 €, muihin tapahtumiin galleriassa on vapaa pääsy.

Teoksia, työpajoja, taiteilijapuheenvuoroja Napa O:ssa mm. seuraavilta taiteilijoilta:Juhani Tuominen, Jan Kenneth Weckman, Tenka Issakainen, Stig Olav Tony Fredriksson, Esa Meltaus, Liisa Karintaus, Leila Lipiäinen, Ninni ja Tuomas Korkalo, Jouko Alapartanen, Mari Oikarinen, Riikka Jokiaho ja Maria Huhmarniemi.

Ti 26.11. klo 12-18
Ninni ja Tuomas Korkalo: Anonyymit onnelliset, Mari Oikarinen: Keskeneräisyyden laboratorio, Tuomas Korkalo: Makaaberia värileikkiä, Stig Olav Tony Fredriksson: We are all connected, Tenka Issakainen: Ryijyt, Leila Lipiäinen: Kasvu.

TYÖPAJOJA Klo 17-20
Esa Meltaus:Vaapputyöpaja
Liisa Karintaus: Sytyketyöpaja
Työpajojen materiaalimaksu 2 €

Ke 27.11. klo 12-18
Stig Olav Tony Fredriksson: We are all connected, Tenka Issakainen: Ryijyt, Leila Lipiäinen: Kasvu.

TYÖPAJOJA Klo 17-20
Esa Meltaus: Vaapputyöpaja
Liisa Karintaus: Sytyketyöpaja
Maria Huhmarniemi:Himmelityöpaja
Työpajojen materiaalimaksu 2 €

To 28.11. klo 12-18

TYÖPAJOJA klo 17-20
Esa Meltaus: Vaapputyöpaja
Liisa Karintaus:Sytyketyöpaja
Työpajojen materiaalimaksu 2 €

Pe 29.11. klo 11-17

La 30.11. klo 12-16
Ninni ja Tuomas Korkalo: Anonyymit onnelliset, Mari Oikarinen: Keskeneräisyyden laboratorio, Tuomas Korkalo: Makaaberia värileikkiä, Stig Olav Tony Fredriksson: We are all connected, Tenka Issakainen: Ryijyt, Leila Lipiäinen: Kasvu.

ti 3.12. klo 12-16 Esittävän taiteen ja kuvataiteen tekijöille suunnattu apurahaklinikka.
Teatteriohjaaja Liisa Penttilä ja Professori Juhani Tuominen kertovat näkökulmia hyvän hakemuksen tekemiseen. Klinikassa keskustellaan etukäteen laadituista apurahakemuksista pienryhmissä ja hiotaan niitä. Ryhmätyöskentelyä jatketaan arvioimalla toisten ryhmien hakemuksia ja valitsemalla kuvitteellisesti rahoitettavat hankkeet ja taiteilijat. Vapaa pääsy.

to 5.12. klo 16-16.45 Taiteilijapuheenvuoro Jan Kenneth Weckman. Vapaa pääsy

la 7.12. klo 15 Taiteilijapuheenvuoro Tenka Issakainen
klo 16-20 Elävän mallin piirustusilta, Jouko Alapartanen.
Piirustusillassa tarjolla myös Tenka Issakaisen Napa Tapaksia. Varaa mukaan pikkurahaa piirustusmallia ja tapaksia varten.

Seuraa ohjelmaa myös facebookissa.

Lisätietoja:

Mari Oikarinen 050 337 3978, oimarinen(at)gmail.com