Fairly North

10.01.2014

Fairly North näyttelyssä Galleria Valossa nähdään nykytaidetta Japanista, Suomesta ja Ruotsista. Lapin taiteilijaseura on tuottanut näyttelyn yhteistyössä japanilaisen kuraattorin Koji Tadan kanssa. Hän on tutustunut Lappiin opiskellessaan vaihto-oppilaana Lapin yliopistossa. Lapin taiteilijaseura käynnisti yhteistyön hänen kanssaan vuonna 2012. Koji Tada kutsui lappilaisia taiteilijoita näytteilleasettajaksi Hokkaidoon ”Northern Arts Collaboration” näyttelyyn. Sen jälkeen yhteistyötä päätettiin jatkaa näyttelyllä Rovaniemellä. Fairly North näyttelyssä on esillä muun muassa piirustuksia, grafiikkaa, veistoksia ja videoteoksia. Lappilaisia taiteilijoita näyttelyssä ovat John Court, Ninni ja Tuomas Korkalo, Tom Engblom ja Riitta Moilanen.

Taiteilijat:

Hiroko Tsuchimoto (SE)
John Court (FI)
Linn Wikingdal & Martin Christensen (SE)
Matilda Ekman (SE)
Miia Rosenius (FI)
Ninni & Tuomas Korkalo (FI)
Rieko Ouchi (JP)
Riitta Moilanen (FI)