Taidetta ja toimintaa kaikissa Lapin kunnissa lokakuussa

11.04.2014

Lapin taiteilijaseura valmistelee Lapin kuvataiteen laajaa katselmusta, Hallaa VI -näyttelykokonaisuutta, jossa esitellään puolen sataa alueen taiteilijaa Lapin kaikissa kunnissa. Näyttelyihin yhteyteen kehitetään kulttuurimatkailupalveluita ja taidekasvatusohjelmaa Hallaa Kulttuurimatkailu 2014 -hankkeen puitteissa. Hallaa VI -näyttelykokonaisuuden avajaisia vietetään perjantaina 3.10.2014.

Hallaa VI -näyttelyissä Lapin taiteilijaseura esittelee 49 Lapin ammattitaiteilijaa. Hallaa VI on kuvataiteilijoiden yhteinen ponnistus kuvataiteen ja kulttuurin saavutettavuuden lisäämiseksi laajassa Lapissa. Lapin taiteilijaseuran tuottaa kuudennen Hallaa näyttelykokonaisuuden lokakuussa 2014. Tapahtuma on järjestetty aiemmin vuosina 1995, 1998, 2001, 2006 ja 2010. Hallaa VI -näyttelyissä taiteilijaseuran jäsenten näyttelyt viedään kaikkiin Lapin 21 kuntaan. Näyttelyt tulevat 28 näyttelytilaan eri puolille Lappia. Hallaa VI -näyttelyiden näyttelytiloina toimivat muun muassa Aineen taidemuseo Torniossa, Kemin taidemuseo, Anu Pentik galleria Posiolla, Kemijärven kulttuurikeskus, Museo-galleria Alariesto Sodankylässä sekä useat kunnantalot ja kirjastot.

Näyttelyiden yhteyteen tuotetaan taidekasvatusohjelma ja taiteeseen perustuvia kulttuurimatkailupalveluita Hallaa Kulttuurimatkailu 2014 -hankkeessa. Hankkeessa selvitetään kuntien ja matkailualan tarpeita kulttuurimatkailutuotteiden kehittämiseen. Kuntien kulttuuri- matkailu- ja elinkeinotoimen johdolle ja matkailuyrityksille on tehty kysely visuaaliseen taiteeseen liittyvien palveluiden kysynnästä ja kohdentamisesta. Lisäksi matkailunorganisaatioiden edustajia haastatellaan kulttuurimatkailupalveluiden tarpeista ja sisällöistä. Selvitykset toimivat kulttuurimatkailupalveluiden ja taidekasvatusohjelman kehitystyön lähtökohtana.

Hallaa Kulttuurimatkailu 2014 -hankkeella on taiteilijoita työllistävä vaikutus. Hankkeeseen on palkattu Pirkko Mäkelä-Haapalinna kehittämään Taideillallista Kemijärven kulttuurikeskuksen Hallaa VI -näyttelyn yhteyteen, Esa Juntura suunnittelemaan Tornion Taidereitin graafista ilmettä, Pirjo Nykänen kehittämään taidekasvatusohjelmaa Kemiin sekä Salla-Mari Koistinen tutkimusapulaiseksi. Hallaa Kulttuurimatkailu 2014 -hankkeen rahoitus on Lapin ELY-keskuksen myöntämää Euroopan sosiaalirahaston tukea sekä Kemijärven, Kemin ja Tornion kuntien rahoitusta.

Manageri Merja Briñón, Puh. 045 205 5977, manageri.lts(at)gmail.com
Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi

Näyttelypaikat

Hallaa-näyttelyiden taiteilijat