Rahoitusta yhteisötaideproduktioon

03.06.2014

Ninni Korkalon ja Anne Niskalan yhteisötaideprojekti ”Tutkimusmatka lähelle” jatkaa Taide heijastaa -työpajatoimintaa. Projektissa maahanmuuttajataustaiset tytöt työskentelevät rovaniemeläisten ja tänne muualta Suomesta muuttaneiden tyttöjen kanssa. Ryhmä työskentelee monitaiteisesti peilaten omia kokemuksiaan eri-ikäisten naisten elämäntarinoihin. Produktio vahvistaa osallistujien paikallisidentiteettiä. Tavoitteena on syvä ymmärrys omasta ympäristöstä ja sen historiasta unohtamatta osallistuvien omaa taustaa. Projektin toteuttajatahojana toimii Lapin taitelijaseura yhteistyössä Rovalan Nuoret ry:n Tyttöjen Talon ja Monitaideyhdistys Pisteen kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat Lapin Nukketeatteriyhdistys, Rovaniemen taidemuseo, Lapin maakuntamuseo, Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry ja Rovaniemen kotiseutumuseo. Projekti on saanut rahoituksen Opetus ja kulttuuriministeriöltä monikulttuurisuuden tukemiseen ja rasismin vastaiseen työhön (10 000) ja Suomen ja Lasten säätiön Myrsky-hankkeelta (10 000).