Lapin taiteilijaseuran taidelainaamonäyttely Fondiaan Rovaniemellä

06.11.2014

Fondia on helsinkiläinen lakiasiaintoimisto, joka avaa 6.11. Rovaniemelle toimipisteen. Lapin taiteilijaseuran taiteilijat ovat koonneet Fondian Rovaniemen toimipisteeseen näyttävän näyttelyn kuvataidetta yhteistyössä Fondian Satu Hastin ja Leena Roikon kanssa.

Lapin taiteilijaseuran näyttelyssä on esillä maalauksia ja piirustuksia Paula Suomiselta, Liisa Karintaukselta, Riikka Jokiaholta, Helena Junttilalta ja Miia Hamarilta sekä veistos Risto Immoselta. Elina Sipilältä ja Marjo Hyttiseltä on näyttelyssä taidegrafiikkaa ja Tuuli Mukalta valokuvateoksia. Teokset ovat näyttävä otos Lapin kuvataiteilijoiden taiteellisesta tuotannosta.

Lakiasiaintoimisto Fondiassa esillä olevat teokset ovat myynnissä ja lainattavissa Galleria Napan kautta. Taiteen lainaus on edullinen keino hankkia kuvataidetta kotiin ja yrityksen toimitiloihin. Jo alkaen kymmenellä eurolla asiakas saa teoksen kotiinsa kuukaudeksi. Maksetut kuukausivuokrat vähennetään teoksen myyntihinnasta, mikäli asiakas haluaa pitää teoksen itsellään.

Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtaja Maria Huhmarniemi pitää näyttelyä hyvänä avauksena yritysyhteistyössä. Lapin taiteilijaseura etsii jatkuvasti yrityspartnereita, jotka ovat kiinnostuneita edistämään Lapin kuvataiteen myyntiä tai kehittämään taiteeseen perustuvia palveluita.

Fondian näyttelyjärjestelyistä vastasi taiteilijaseurassa hallituksen varapuheenjohtaja ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan näyttelytoiminnan amanuenssi Leila Lipiäinen. Hän kertoo, että näyttelytoiminta Fondian konttorissa jatkuu keväällä yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa. Fondian tarkoituksena on tarjota näyttelytila myös taideopiskelijoille!

Lakiasiaintoimisto Fondia Rovaniemellä: Rovakatu 20-22

Lisätietoja: Galleria Napa, lapintaiteilijaseura@gmail.com