25-vuotisjuhlanäyttelyt

29.12.2014

Lapin taiteilijaseura avaa tammikuussa 2015 kolme näyttelyä, jotka juhlistavat seuran 25. toimintavuotta. Kuun alussa avautuu seuran perustajajäsenten Eero Kumpulan, Kari Tuiskun ja Seppo Öfverströmin näyttely "Sadankahdeksankymmenen asteen kulma" Galleria Napaan. Joensuun taidemuseossa nähdään puolestaan How to Read in the Dark -näyttely tammikuun puolessa välissä ja kuun lopussa Galleria Napassa Konkarit, joka on seuran puheenjohtajien yhteisnäyttely.

How to Read in the Dark -näyttely esitetään Suomessa, Virossa ja Saksassa. Näyttelyn on kuratoinut taiteilija-kuraattori Tanel Rander Virosta. Näyttelytiloja ovat Joensuun taidemuseo, Tarton Taidehalli (Tartu Kunstihoone) ja Grimmuseum Berliinissä. Näyttely esittelee 20 Lapin taiteilijaseuran taiteilijaa. Mukana on taiteilijoita eri puolilta maakuntaa Etelä-Lapin kaupungeista itään Kemijärvelle ja pohjoisimpaan kuntaan Utsjoelle. Näyttely tuo yhteen myös taiteilijasukupolvia ja seuran vanhoja ja uusia jäseniä. Taiteilijoita ovat:

Merja Briñón
John Court
Tom Engblom
Anssi Hanhela
Irina Havaste-Ukkola
Markku Heikkilä
Helena Junttila
Ninni & Tuomas Korkalo
Eero Kumpula
Kalle Lampela
Esa Meltaus
Sauli Miettunen
Pirkko Mäkelä-Haapalinna
Outi Pieski
Mark Roberts & Minna Rainio
Elina Sipilä
Kari Tuisku
Juhani Tuominen

25 toimintavuoden aikana Lapin taiteilijaseuran hallituksen puheenjohtajina on toiminut koko joukko seuran jäsentaiteilijoita. Jokainen heistä on tehnyt merkittävää työtä lapin taiteilijoiden ja taiteilijaseuran hyväksi. Konkarit näyttely esittelee joukon puheenjohtajia 25 toimintavuoden ajalta.

Tom Engblom
Jaakko Heikkilä