OpenCurat –ohjelmisto kuraattorien avuksi

27.12.2014

Lapin taiteilijaseuran ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipisteen OpenCurat –yhteistyhankkeessa toteutettu OpenCurat ohjelmisto kuva-aineistojen kokoamiseen ja käsittelyyn on valmistunut. Ohjelmistoa voidaan käyttää esimerkiksi taidenäyttelyjen kuratoinneissa, gallerioiden näyttelyhauissa, valokuvakilpailuissa ja kuva-aineistojen tutkimuksissa. Sen avulla esimerkiksi näyttelyhakuun osallistuvat taiteilijat voivat helposti toimittaa teoskuvansa kuraattorille, joka puolestaan voi muun muassa luokitella ja pisteyttää teoskuvia. Työkalu helpottaa kuraattorien ja näyttelyjen tuottajien työtä.

OpenCurat-ohjelmiston on valmistanut ohjelmistotuotannon yritys Kovakoodarit. Heiltä voi pyytää tarjouksen ohjelmiston käyttöön.

Ohjelmiston toteuttamista rahoittu Opetus ja kuulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste.

Lisätietoja:

Lapin taiteilijaseuran hallituksen pj. Maria Huhmarniemi, maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi

Kovakoodarit, Jyri Ruutu, jyri.ruutu(at)kovakoodarit.com