Vaalipaneeli

28.03.2015

Kulttuuria sivukylillekin? Taidetta vai sosiaalityötä taiteen keinoin? Kuuluuko palkka myös taiteilijoille? Tuleeko kulttuuripalvelut tuottaa kunnissa vai yksityisellä sektorilla? Pitääkö taidetta ja kulttuuria kilpailuttaa? Mikä on kansainvälistymisen merkitys taidealoilla ja taiteen merkitys Suomi- ja Lappi-brändin osana? Tule testaamaan eduskuntavaaliehdokkaiden kulttuuriasioiden tuntemusta!

Lapin taiteilijaseura, Lapin esittävien taiteiden keskus Letke, Monitaideyhdistys Piste ja Pohjoinen mediakulttuuriyhdistys Magneetti järjestävät yhdessä vaalipaneelin, jossa käsitellään erityisesti kulttuuriasioita. Paneelikeskustelun teemoina on muun muassa Suomen Taiteilijaseuran vuosille 2015-2019 asettamia hallitusohjelmatavoitteitasekä paikallisia aiheita.

Panelisteja ovat:

• Teija Holopainen, kokoomuksen ehdokas Rovaniemeltä. Teija on maaseutu- ja matkailualan monitoiminainen, yrittäjä ja toimitusjohtaja. Hänet tunnetaan myös Lapin kuvataideseura Palas ry:stä sekä Lapin maa- ja kotitalousnaisten ry:n puheenjohtajana.

• Marianne Ikävalko, vasemmistoliiton ehdokas Pirttikoskelta. Marianne on koulutukseltaan tarjoilija mutta tullut Lapin kulttuurikentällä tutuksi Galleria Napan galleristina vuosina 2013-2014.

• Jorma Kuistio, vihreiden ehdokas Rovaniemeltä. Jorma on erityisluokanopettaja ja kaupunginvaltuutettu.

• Katri Kulmuni, keskustan ehdokas Torniosta. Katri on varakansanedustaja ja Tornion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Hän työskentelee yrityskoordinaattorina saattaen yhteen työttömiä ja työntekijöitä tarvitsevia yrityksiä.

• Antti Liikkanen, SDP:n ehdokas Rovaniemeltä. Antti on on psykiatrian ylilääkäri, Rovaniemen kaupunginvaltuuston ja EU:n alueiden komitean jäsen.

• Matti Torvinen, perussuomalaisten ehdokas Rovaniemeltä. Matti on varatuomari ja johtava lakimies, joka haluaa arvioida kriittisesti Suomen asemaa EU:ssa ja kehittää Lapin itsehallintoa.

Lauantaina 28.3. klo 16-18 Galleria Napassa
Kahvitarjoilu!
Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja esittämään kiperiä kysymyksiä!

Yhteystiedot:
Galleria-taidelainaamo Napa