How to Read in the Dark Berliinissä

20.06.2015

How to Read in the Dark näyttely on edustava otos Lapin kuvataiteesta ja kuvataiteilijoista. Sen on kuratoinut virolainen taiteilija-kuraattori Tanel Rander. Näyttely nähdään Joensuussa, Berliinissä ja Tartossa. Mukana on taiteilijoita eri puolilta maakuntaa Etelä-Lapin kaupungeista itään Kemijärvelle ja pohjoisimpaan kuntaan Utsjoelle. Näyttely tuo yhteen myös taiteilijasukupolvia ja seuran vanhoja ja uusia jäseniä. Taiteilijoiden työtavat edustavat puolestaan koko nykytaiteen kirjoa: mukana on taidemaalareita, kuvanveistäjiä, taidegraafikoita, video- ja mediataiteilijoita, performanssitaiteilijoita ja installaatio- ja yhteisötaiteilijoita. How to Read in the Dark -näyttely on niin kiinnostava ja monikasvoinen kuin on kiehtovuudessaan koko Lappi ja Lapin kuvataide.

How to Read in the Dark näyttelyn yhteydessä on kehitetty Lapin taiteilijaseuran kansainvälisen toiminnan strategiaa, taiteen vientiä ja palvelutoimintaa manageri Merja Briñón johdalla. Lapin taiteilijaseuran tavoitteena on rakentaa pysyviä yhteistyökumppanuuksia kansainväliseen taidemaailmaan ja tukea siten seuran jäsentaiteilijoiden menestymistä maailmalla. Taiteen vienti on merkittävä osa taiteilijaseuran toimintaa lappilaisten taiteilijoiden työllistymisen ja toimintaedellytysten tukemisessa.

Taiteilijat

Fichtestraße 2, Berlin, Saksa
(Metroasema: Südstern)
www.grimmuseum.com

Kiitämme näyttelyn yhteistyötahoja ja rahoittajia näyttelyn mahdollistamisesta.

Katalogi