Anastasia Lobkovski

11.2. saakka ma-pe klo 9-16
12.2. alkaen ma-su klo 9-18

Anastasia Lobkovski: Crystalline – Pohjoisen värikiteitä

Anastasia Lobkovski kertoo: ”Näyttely on syntynyt ollessani keväällä 2017 residenssissä Islannissa. Ikivanhat vuoristot, jotka muuttavat muotoaan luonnon kiertokulun mukaan kohoavat kuin elävinä maisemasta. Jääkiteet kasvavat luolassa. Geologiset kerrostumat värjäävät mullan ja harmaan kiviseinämän. Vulkaaniset punaiset laavakivet lojuvat ympäri Ísafjörðurin lähirantaa. Mietin kesän värejä ja auringon hohkaa, sekä valoa heijastavaa jäätikköä.”

”Maalaan värejä ja muotoja intuitiivisesti antaen siveltimen viivan löytää oman rytminsä ja muotonsa. Islannissa luonnon värit ja muodot tuovat arkeen kerrostumia jostakin ikuisesta, myyteistä ja elämän kirjon hetkistä.”

Anastasia Lobkovski on kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta 2013 kuvataiteen maisteriksi sekä Aalto-yliopiston Elokuvataiteen osastolta 2017. Anastasia Lobkovskin teoksia on ollut esillä Helsingin Taidehallissa, Jyväskylän Taidemuseossa, Aratoi-museossa Uudessa-Seelannissa sekä useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla: Arktisen Upeeta -festivaaleilla Jyväskylässä, Camerimage-festivaaleilla Puolassa, BFI London International Film Festivalilla Englannissa, Edinburghin elokuvajuhlilla Skotlannissa, Fantaspoa-festivaaleilla Brasiliassa ja Moondance-elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

Lobkovski on Espoon Kuvataiteilijoiden, Taiteilijaseura Muu ry:n ja Videotheque Art Streamin (New York, USA) jäsen.

Taiteen edistämiskeskus on mahdollistanut näyttelyn tukemalla residenssiä ja taiteellista työskentelyä vuonna 2017.

Näyttelyn avajaiset perjantaina 12.1.2018 kello 16.30–18.30. Tervetuloa!

Lisätiedot: Anastasia Lobkovski | https://ulrikal.wordpress.com