Markku Hirvelä & Olli Mantere

Veistoksia – Sculptures 30.3.- 5.5.2019

Avajaiset 29.3.2019 klo 16-18

Markku Hirvelä

"Veistoksillani pyrin tavoittamaan hetkellisyyden vaikutelmaa ja ajan eri ulottuvuuksia. Teoksissani voi kokea pohjoisen kesän matalalta tulevan valon, joka juontuu napapiirillä vietetyn lapsuuden muistoista. Tunne luonnon voimasta ja läsnäolosta on usein lähtokohtana taiteessani."Markku Hirvelä on syntynyt Rovaniemellä 1956 ja valmistunut kuvanveistäjäksi Suomen Kuvataideakateniasta vuonna 1984. Hän on osallistunut lukuisiin yksityis - ja ryhmäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla, mm. Pariisissa, Moskovassa ja Berliinissä. Hirvelä on palkittu useissa taidekilpailuissa mm. Urho Kekkosen muistomerkkikilpailussa ja Hyvinkään Jussinmäen taidekilpailussa. Hänen teoksiaan on kotimaisissa ja ulkomaisissa kokoelmissa esim Suomen valtio,Wihurin säätiö ja Vantaan taidemuseo. Hirvelä asuu ja työskentelee Kotkassa.

Taiteilijamatrikkeli/ Markku Hirvelä

Taiteilijan yhteystiedot: markku.hirvela@kymp.net

040-7208710

Olli Mantere

"Raaka materiaali on minulle tärkeä ajattelun alku. Kivet, puut, kepit, hiekat, savet, lähes arvottomat maiseman osat. Kappaleet, joiden olemuksesta voi lukea niiden historiaa. Kolhuja, jälkiä erilaisista vuorovaikutuksista. Ne antavat viitteitä tulevista mahdollisuuksista. Teoksissani käytän todellisia tapahtumia, jonka teoksen materiaali kohtaa. Iskuja, hellyyttä, satunnaista väkivaltaa, hidasta eroosion kaltaista kulumista."Olli Mantere on syntynyt Tampereella 1972 ja valmistunut kuvanveistäjäksi Carraran taideakatemiasta vuonna 2001. Ensimmäinen yksityisnäyttely vuonna 2005 Galleria Uusikuvassa Kotkassa. Taidekilpailuissa palkintoja, mm. Kotkan kaupunginteatterin taidekilpailu, Jätkäsaaren taidekilpailu ja Suomen talvisota muistomerkkikilpailu. Teoksia kokoelmissa mm. Suomen valtio, Helsingin kaupunki. Asuu ja työskentelee Kotkassa.

Taiteilijan yhteystiedot: www.ollimantere.fi

olli.mantere@gmail.com