Leila Lipiäinen

Tunturintie 54
Äkäslompolo

Rangifer tarandus tarandus -näyttely 28.4. – 20.6.2012

Rangifer tarandus tarandus -näyttelyssä on esillä rovaniemeläisen Lapin taiteilijaseuran jäsenen kuvataiteilija Leila Lipiäisen teoksia. Lipiäinen on vuosien ajan tehnyt näyttelyn teemaan, poroon, tavalla tai toisella liittyviä teoksia. Nyt suurin osa nähtävillä olevista teoksista on vuosien 2002–2012 aikana syntyneitä. Varhaisin näyttelyssä oleva teemaan liittyvä teos on vuodelta 1994.

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on yhdistänyt pohjoisen kulttuuriin kuuluvia tuttuja elementtejä taideteoksissaan; esineitä, materiaaleja ja muotoja. Työstäessään ja pohtiessaan teokseen liittyviä ajatuksia, voivat teosten nimet olla olennainen osa teokseen liittyviä merkityksiä. Teoksissa käytetyt materiaalit ovat hyvin tavallisia, arvottomiakin, arkisessa elämässä huomaamattomia. Näitä yhdistettynä toisiinsa ja esille tuotuna taideteoksen kontekstissa on tuloksena jotain uutta.

Edellisenä vuonna keväällä 2011 Leila Lipiäisellä oli ”Voi maailma!” -yhteisnäyttely kuvataiteilija Liisa Karintauksen kanssa Galleria Kellokkaassa.

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on Lapin taiteilijaseuran ja MUU ry:n jäsen. Näyttelyä on tukenut Lapin taidetoimikunta. Teoskuvia nähtävissä Lapin taiteilijaseuran web-galleriassa http://www.gallerianapa.fi/galleria/taiteilija/32

Lisätietoja: kuvataiteilija Leila Lipiäinen 0400 924 705