Kypsät Kurvit

Tunturintie 54
Äkäslompolo

KYPSÄT KURVIT - NÄKÖKULMIA NELJÄLTÄ NAISTAITEILIJALTA

Kypsät Kurvit: Kypsä on mehukas, maukas, pitkään kypsynyt. Kypsyminen vie aikaa ja antaa mahdollisuuksia jalostua. Elämä on välillä mutkikasta, toisinaan aikamoista kurvailua. Joskus asiat aukeavat vastakohtaisuuden kautta: Kypsä/raaka - kurvi/suora. Taiteemme on kypsynyt ja kehkeytynyt kurvaillessa.
Olemme neljän vapaan taiteilijan värikäs kokoonpano. Ryhmämme jäsenet tuovat esiin näkemyksensä elämän monimuotoisuudesta yksilöllisesti, särmikkäästi, kukin omalla ainutkertaisella tyylillään. Kaikilla meillä on takana elettyä elämää ja monenlaisia elämänkokemuksia. Meillä on maalaamisen palo ja rakkaus väreihin, halu ja tarve pukea kokemukset kuviksi.
Gallerian seinät täyttyvät öljy- ja akryylivärimaalauksista, joiden lisäksi yleisön nähtävillä on yhteistyössä valmistunut installaatio.

Eda Kasurinen: Elämäni on pieniä yllätyksiä täynnä, mitä taiteessani pyrin kuvaamaan; on tunteenpaloa, varjoja, riemua ja valoa. Kun tunnen olevani valmis, niin otan ne vastaan, olenhan Kypsä Kurvi!

Eeva Lindholm: Jokaisella luomakunnan olennolla on oma ainutlaatuinen näkökulmansa maailmaan. Taiteella voimme ilmaista elämää, luontoamme. Tutkin maalauksissani sitä, mitä emme voi nähdä, emmekä aina sanoiksikaan pukea. Kuvaan tunteita ja tunnelmia, niiden väriä, muotoa ja tilaa.

Ritva Touré rakastaa väriä: Maalatessani luon kaaoksesta kokonaisuuden. Yksityiskohta, muoto, piste, viiva tai värit ja niiden yhdistelmä antavat ensin tuskin havaittavan kiintopisteen, vihjeen, jota alan kehitellä. Luotan prosessiin ja annan sen viedä. Jokainen siveltimen veto on uusi mahdollisuus, ainutlaatuinen kokemus, joka vie uuteen, seuraavaan vaiheeseen.

Taru Peräsalo: Suomalaiset menevät metsään, jotkut lojuvat kesannolla, toiset huhkivat heinämiehen lailla. Luonto on jokapäiväisessä olemisessa ja ajatusmaailmassa läsnä niin, ettemme sitä edes huomaa. Luonto on meille jo äidinmaidossa tutuksi tullut ympäristö, johon suhtautuminen on varsin mutkatonta ja sen kieli jokaiselle meistä tuttua.