Taiteilijaseura Botnia

Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina.
Aukioloajat www.luontoon.fi

Botnia on taiteilijaryhmä, jonka jäsenet työskentelevät Pohjanmaalla, pääasiassa Vaasan seudulla. Jäsenistön keski-ikä on yli 70 vuotta ja moni tekijä edustaa perinteistä modernismia.  Tekijät ovat pääosin STS:n ammattijärjestöjen jäseniä.
Botnia piti 60 v. juhlanäyttelyn syksyllä Pohjanmaan museossa.

Tämä Kellokkaan näyttely on tavallaan jatkoa juhlavuodelle ja yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Nandor Mikolan muistolle, joka oli innokas Ylläksen kävijä ja joka sai innoituksensa lapinaiheisiin juuri Äkäslompolossa. Näyttelymme koostuu pääosin perinteisistä lapinmaisemista

Mikola (1911 - 2006) syntyi Budapestissä, tuli Suomeen v. 1936 ja asui Vaasassa. Hän oli eräs maamme tunnetuimmista akvarellimaalareista.

Moni meistä taiteilijoista on ollut mukana vuosien mittaan Nandor Mikolan matkoilla ja noussut tunturin huipulle kirkkaana aurinkoisena päivänä. Ihaillut avautuvaa maisemaa, jota katsellen todennut monen lapinkävijän tavoin ihmisen pienuuden tämän suuren luonnon edessä.

Näyttelyn Taiteilijat

Leo Ackley s.1945(Portland, Oregon USA)

Tapani Tammenpää s.1934

Veli Ekroos s.1945