Tiina Herttua

Ylläs
Tunturintie 54
Äkäslompolo

Avoinna luontokeskus Kellokkaan aukioloaikoina.
Aukioloajat www.luontoon.fi

Teoskuva:

Sense of Place, (yksityiskohta teoksesta), 2013, akryyli ja öljy kankaalle, 60x130 cm

Sense of Place

Galleria Kellokas 8.11.2013 – 1.1.2014

Galleria Kellokkaan seuraavassa näyttelyssä kuvataiteilija Tiina Herttuan maalaukset tuovat väriä kaamosajan pimeyteen. Suurikokoiset värikkäät maalaukset kommentoivat hienovaraisesti ihmisen luontosuhdetta.

Tiina Herttua käsittelee taiteilijana ihmisen suhdetta luontoon ja toisiin ihmisiin, sekä ilmiöitä, jotka vaikuttavat meihin. Aiheina maalauksissa ovat luontoteema, ihmisen jättämät jäljet ja vieraantuminen luonnosta, joita tarkastellaan useasta eri näkökulmasta. "Heijastan maalauksissani niitä ajatuksia, joita ulkopuolisen, sivusta katsojan mieleen nousee. Olen tarkkailija ja havainnoija, kommentoin ja maalaan näissä töissäni historian kerroksia näkyviin ", kertoo tekijä maalaustensa syntyprosessista. Mukana teoksissa on neljäs ulottuvuus – aika – joka ilmentyy maalausten monissa kerroksissa kertoen omaa kronologista tarinaansa.

Yhteiskunnallisen River Connect –projektin vaikutuksesta Australiassa 2012 Tiina Herttua on alkanut käsitellä töissään luontoteemaa ja maan omistajuutta monimuotoisemmin. Vaikeita aiheita käsitellään teoksissa kuvallisesti – rajojen piirtämistä kartalle, luonnon muuttumista ja muuttamista sekä ihmisten oikeutta ja tarvetta olla sidoksissa maahan. " Kommenttini eivät ole silmiinpistäviä, vaan kätkeytyvät hiljaiseksi sanomaksi maalauksen kerroksiin. Maalauksia voi katsoa myös vain kauniina kuvina", sanoo Herttua maalauksistaan.

Taiteilijatapaaminen ma 31.12.2013 klo 13-15. Tervetuloa!

Lisätiedot näyttelystä:

Tiina Herttua