Leila Lipiäinen

96100 Rovaniemi
Avoinna ti-su 11-18

SEINÄESINEITÄ

Rovaniemeläinen kuvataiteilija Leila Lipiäinen on Lapin taiteilijaseuran toukokuun kuukauden taiteilijana Kulttuuritalo Korundin kahvilassa. Näyttelyyn on mahdollista tutustua jo vappuaattona 30.4.

Leila Lipiäinen tuo Korundiin teossarjan SEINÄESINEITÄ. Teokset ovat itsenäisiä osia, joissa on käytetty tuttuja ja arkipäiväisiä esineitä ja materiaaleja: tina- ja kupariesineitä, huopaa, paperinappeja, simpukka-amppeleita, kurahousuja, sadetakki, lasimaljan jalka, käsinkehrättyä pellavaa, alumiinivuoka vuodelta 1941 ja Vasaloppet-palkinto vuodelta 1947. Suurin osa teoksista on tältä vuodelta ja kaikki ovat ensi kertaa esillä Rovaniemellä. SEINÄESINEITÄ-sarja kasvaa ja muovautuu näyttelytilan ja esineiden määrän kasvaessa.

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on vuosien ajan tehnyt esinelähtöisiä teoksia ja installaatioita. Hän on löytänyt outoja ja kiehtovia muotoja ja materiaaleja jo olemassa olevista esineistä. Hän muokannut, muuttanut ja yhdistänyt yllättäviä ja arkisia esineitä toisiinsa ja saanut näin aikaan jotain uutta. Hylätty, kenties rikkoutunut, ready-made-esineistö kiinnostaa menneisyydellään. Monilla esineillä on oma tarinansa ja samalla ne ovat osa paikallista kulttuurihistoriaa.

Lipiäisen kolmiulotteisia esinekoosteita ja installaatioita on nähty useissa yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla vuodesta 1988 lähtien. Hän on Lapin taiteilijaseuran ja MUU ry:n jäsen.

"Taiteellinen työskentelyni alkaa ideoiden, luonnosten tekemisen ja materiaalihankintojen myötä. Materiaalien tuntu, värit ja muodot puhuttelevat. Toivon, että teokseni on moniaistillisesti kohdattavissa."

Leila Lipiäisen SEINÄESINEITÄ-näyttelyyn voi tutustua Kulttuuritalo Korundin kahvilassa. Kahvilaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Teostiedot: Vahinko 2016, alumiinivuoka, sadetakki, lasimaljan jalka. Kuva: Leila Lipiäinen.

Taiteilijan yhteystiedot: leila.lipiainen(at)ulapland.fi