Karoliina Paatos

Avoinna

ti-ke, pe-su 11.00-18.00

to 11.00-20.00

Karoliina Paatos - Joulukuun taiteilija Kulttuuritalo Korundi 1.12.2018 – 31.12.2018

Cowboy Girls

Karoliina Paatos on Rovaniemellä asuva valokuvataiteilija, joka toimii Suomessa ja Yhdysvalloissa. Tämän näyttelyn valokuvat ovat osa laajempaa Cowboy Girls -kokonaisuutta Nevadasta, missä Paatos on seurannut kahden tytön kasvua syrjäisellä karjatilalla vuodesta 2011.

Nyt murrosikäiset tytöt tekevät karjatilan töitä, hoitavat eläimiä, ratsastavat sekä lassoavat, käyvät kotikoulua äitinsä johdolla ja vapaahetkinä keksivät vuorten ympäröimässä jokilaaksossaan villejä leikkejä. Viikonloppuisin he kisaavat juniorirodeoissa. Heidän elämänsä on hyvin konkreettisesti kiinni ympäröivässä maassa. Siteet perinteen jatkumoon ovat tiukassa, mutta vain aika näyttää, mitä tälle elämäntavalle käy.

"Maa on kallista, täällä jokainen tilallinen on joko miljonääri tai miljoonaveloissa. Sateet ovat olleet viime vuosina niukkoja ja suuryritykset omistavat yhä useamman karjatilan."

Vasikoita syntyy lumihankeen, tomuun jää hyönteisen jalanjäljet, lähimpään kauppaan ajaa tunteja. Taivas kaartuu rajattomana puuttoman maiseman yllä, valo on lähes sietämättömän kaunista. Kaivokset valtaavat alaa Silver Stateksi nimetyssä Nevadassa ja käyttävät sekä saastuttavat tämän kaikkein kuivimman osavaltion vähäisiä vesivaroja.

Karoliina Paatos julkaisi kesällä 2016 American Cowboy -valokuvataidekirjan (kustantaja The Angry Bat). Kirja voitti Vuoden kaunein kirja 2016 palkinnon Sloveniassa ja on kerännyt kunniamainintoja eri kilpailuissa. Kirja on myynnissä Korundin kaupassa.

Paatos on kuvannut yli kymmenen vuoden ajan Suomen suurimmille aikakaus- ja sanomalehdille. Hän on opiskellut Aalto-yliopistossa sekä Arizonan yliopistossa. Paatos voitti Cowboy Girls -kuvillaan Suomen Kuvajournalismikilpailun Kuvaessee-sarjan ja PDN:n opiskelijasarjassa Heroes -sarjallaan. Hänen kuviaan on ollut useissa ryhmä- ja yksityisnäyttelyissä, sekä erilaisissa julkaisuissa ympäri maailmaa.

Taiteilijan yhteystiedot:

Karoliina Paatos