Leila Lipiäinen

Kuukauden taiteilija

Korundi, Rovaniemi

Tiistai-sunnuntai klo 11-18

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on Lapin taiteilijaseuran helmikuun 2012 kuukauden taiteilijana Kulttuuritalo Korundissa. Leila Lipiäinen tuo kodin Korundiin. Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija tuo helmikuun ajaksi Korundiin Koti-teeman, jossa koti voi olla korkealla ylhäällä tai koti voi olla kaukana merten takana tai kangaskartan vuorten huipulla.

Koti-sarjan ensimmäiset teokset Taivaan koti ja Kullan kallis ovat nyt ensi kertaa esillä. Moni löytää niistä itselleen tuttuja esineitä ja elementtejä, jotka nyt ovat saaneet uudenlaisia merkityksiä. Näyttelyn toinen kotiin liittyvä teossarja vie ajatukset kaukana olevaan, maan äärissä, merten takana oleviin koteihin. Kaikki näyttelyn teokset ovat vuodelta 2011.

Rovaniemeläinen kuvataiteilija Leila Lipiäinen on jo vuosia tehnyt esinelähtöisiä teoksia. Hän on tehnyt esineretkiä, löytänyt outoja ja kiehtovia muotoja ja inspiroivia materiaaleja jo olemassa olevista esineistä. Hän on muokannut löydettyjä, muuttanut niitä, yhdistänyt yllättäviä ja arvottomiakin esineitä toisiinsa ja saanut näin aikaan jotain uutta. Muodot, materiaalit, merkitykset ja käsitteet herättävät hänen kiinnostuksensa. Teosten lisäksi hän mielellään leikittelee niille keksimillään nimillä, herkuttelee sanoilla.

Kuvataiteilija Leila Lipiäinen on Lapin taiteilijaseuran ja MUU ry:n jäsen.

Helmikuun Kuukauden taiteilijan Koti Korundissa teoksiin voi tutustua Kulttuuritalo Korundin kahvilassa 1.2. – 26.2.2012 välisenä aikana.