Leila Lipiäinen

Korundi, Rovaniemi

Joka päivä klo 11-18

Čappat - Leila Lipiäinen

Rovaniemeläinen kuvataiteilija Leila Lipiäinen on Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilijana heinäkuun ajan 2014 Kulttuuritalo Korundin kahvilassa.

Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija Leila Lipiäinen tuo heinäkuun ajaksi Korundiin teoksen Čappat, joka on ollut esillä aikaisemmin Petroskoin taidemuseossa Lapin ja Oulun taidetoimikuntien järjestämässä Iskusstvo.fi -näyttelyssä. Teoksen materiaaleina ovat poronsarvet, puiset renkaat, nahkanauha ja maali. Heinäkuun ajan tämä teos käy vuoropuhelua Lumipalloefektissä olevan Feeling blue -teoksen kanssa.

Lipiäisen kolmiulotteisia esinekoosteita ja installaatioita on nähty useissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tällä hetkellä hänen teoksiinsa on mahdollista tutustua Korundin kahvilan lisäksi Rovaniemellä Lapin taiteilijaseuran taidelainaamossa Galleria Napassa, Pohjois-Suomen biennaalissa Lumipalloefekti 2:ssa Korundissa sekä Joutsassa Taidelaitos Haihatuksen ’Inhimillistä ’ –kesänäyttelyssä.

Rovaniemeläinen kuvataiteilija Leila Lipiäinen on vuosien ajan tehnyt esinelähtöisiä teoksia ja installaatioita. Hän on löytänyt outoja ja kiehtovia muotoja ja materiaaleja jo olemassa olevista esineistä. Hän on muokannut, muuttanut ja yhdistänyt yllättäviä ja arkisia esineitä toisiinsa ja saanut näin aikaan jotain uutta. Hylätty, kenties rikkoutunut, ready-made esineistö kiinnostaa menneisyydellään. Monilla teoksilla on lisäksi viittauksia alueen kulttuurihistoriaan.

”Taiteellinen työskentelyni alkaa ideoiden, luonnosten tekemisen ja materiaalihankintojen myötä. Materiaalien tuntu, värit ja muodot puhuttelevat. Haluan, että teokseni ovat moniaistisesti kohdattavissa.”

Leila Lipiäinen on osallistunut yksityis-, ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla vuodesta 1988 lähtien. Hän on Lapin taiteilijaseuran varapuheenjohtaja ja

MUU ry.:n jäsen.

Lisätietoja Leila Lipiäinen leila.lipiainen(at)ulapland.fi