Tuomas Korkalo

Avoinna:
Keskiviikko - lauantai 17 - 23
Suljettu su - ti

Teostiedot: Sommitelma ympyrälle, 2020, (170 x 140cm), vesiväri, japanilainen muste ja akryyli kankaalle

Tuomas Korkalo (1978, Rovaniemi)  on Rovaniemellä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuraattori. Hän valmistui kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2008. Korkalo käyttää taiteessaan monia eri medioita piirtämisestä ja maalauksesta installaatioihin ja ympäristötaiteen menetelmiin. Korkalo pohtii taiteessaan usein värin ja valon ominaisuuksia tilassa, sekä kuvataiteen teorian matemaattisia lainalaisuuksia suhteessa taiteen kaoottisen maailmaan. Uusimpien teostensa lähtökohdat periytyvät Venäjän avantgarde-ajan maalauksista ja veistoksista. Hän on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2000 alkaen. Korkalon teoksia löytyy muun muassa Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelmasta Rovaniemen taidemuseolta, Aineen taidemuseolta, Kemin taidemuseolta, Pärnun nykytaiteen museon kokoelmasta sekä Karjalan tasavallan taidemuseolta Petroskoista. Tuomas Korkalo on Taidemaalariliiton ja Lapin taiteilijaseuran jäsen.

Taiteilijan yhteystiedot: tuomas.korkalo(at)gmail.com