Warning (2): Invalid argument supplied for foreach() [APP/Controller/SiteController.php, line 220]
Lapin taiteilijaseura -
SuomeksiIn English

Villa Korva

Taiteilijaresidenssi Villa Korva sijaitsee Sammalvaarassa Kolarissa, Länsi-Lapissa. Talo on rakennettu aikoinaan kyläkouluksi vuonna 1957. Vuosien aikana se on palvellut ala-asteena, kotina ja majoituspalveluna. Nyt talo on kuvanveistäjä Essi Korvan työhuone, koti ja taiteilijaresidenssi. 

Talossa on paljon entisiä luokkatiloja ja opettajien vanhat asunnot, jotka toimivat nyt majoitustiloina. Asunnot ovat kalustetut ja niissä on täysin varustetut keittiöt ja vessat. Suihku ja saunatilat ovat yhteiset ja sijaitsevat kellarikerroksessa. 

Talossa asuu myös Essin koira ja kissa.

Asunto 1.keittiö, wc, eteinen, makuuhuone, olohuone 100€/vk
Asunto 2. Keittiö, wc, eteinen, olohuone, 2 makuuhuonetta 150€/vk. Mikäli taiteilija on halukas jakamaan isomman huoneiston toisen taiteilijan kanssa on hinta 75€/vk

Viipymiset voivat olla viikosta kuukausiin.

Asunnot sopivat myös perheellisille. Lisävuode mahdollisuus on 40€ henkilö/viikko
Talossa on paljon luokkatiloja työhuoneiksi. Ne hyvin kuvanveistäjälle ja muille taiteilijoille, jotka haluavat tehdä isokokoisia teoksia. Taiteilija voi vuokrata työkoneita ja -välineitä ja saada opastuksen niiden käyttöön.

Talon lähellä ei ole muita naapureita, joten revontulia ei kylien valot haittaa. Lähimetsässä on lyhyen kävelymatkan päässä upeat maisemat kivikalliolta etelään. Metsässä on eläimiä poroista pöllöihin. Lähin kauppa on Siwa Sieppijärvellä 10km päässä, lähin alko ja isompi kauppa on Pellossa 35km ja toinen Kolarissa 45km. Ylläksen matkailukeskuksiin on 60km matka.

 

Taiteilijaisäntä

Kuvanveistäjä Essi Korva (s.1985) tekee veistoksia, jotka perustuvat yleensä hänen subjektiivisiin kokemuksiinsa maailmasta. Hän käsittelee töissään pelkoja, lapsuutta, yksinäisyyttä ja tyhjyyttä, johon Lapin karun kaunis ympäristö tarjoaa puitteet. Essi työskentelee useilla eri materiaaleilla käyttäen muun muassa puuta, sementtiä, kipsiä, hiuksia ja savea. Materiaali itsessään ei ole olennaisinta hänen töissään, vaan tunteet, jotka hän vangitsee. Hän on osallistunut useisiin näyttelyihin sekä veisto- ja ympäristötaidetapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Kotisivu

Yhteydet

Lähin lentokenttä on Rovaniemellä ja sieltä on bussiyhteydet Pelloon ja Kolariin, josta kyyti Villa Korvaan voidaan järjestää. Talon kohdalla on myös bussipysäkki.Omasta autosta on Villa Korvassa hyötyä, mutta tarvittaessa vieraita autetaan kyydeissä. 

Villa Korva, Pellontie 353, 95900 Kolari

Hakuohje

Lähetä sähköpostia Essi Korvalle osoitteeseen essi.korva@gmail.com