Villa Levin

Tervetuloa pieneen ruotsalaiseen merenrantakylään!

Villa Levin on Katriina Pietilä-Junturan ja Esa Junturan omistama vapaa-ajan talo Ruotsissa Båtskärsnäsin kylässä Kalixin kunnassa. Båtskärsnäs tunnetaan myös nimellä Paaskeri tai Baskeri. Se on idyllinen merenrantakylä, niemi, iltakävelyn voi tehdä niin, että meri on lähes koko ajan vierellä. Kylässä asuu vakituisesti noin 300 ihmistä ja vapaa-ajan asukkaina on noin 13 eri kansallisuutta. Torniosta kylälle on matkaa 45 km. Talo on rakennettu vuonna 1920 ja se on aikaisemmin toiminut Levinin perheen kauppahuoneena ja asuntona. Talossa on kaksi asuntoa ja kokonaispinta-ala on n. 180m2. Talon yläkerta on tarkoitettu residenssikäyttöön ja alakerta on omistajaperheen vapaa-ajan asuntona. Alakerran tiloja voidaan vuokrata eri sopimuksesta.

Villa Levinin omistajat

FM Katriina Pietilä-Juntura toimii museonjohtajana Aineen taidemuseossa Torniossa. Hän harrastaa kuvataiteen tarkkailua, kaunokirjallisuutta, kirjoittamista, elokuvia, gastronomiaa ja kokkailua, marjastusta, sienestystä, haaveilua ja haikailua. Katriina raportoi Facebook- sivuillaan pienen ruotsalaisen kylän tapahtumia à la seuraava:

”Pienen ruotsalaisen kylän juoruja: merikapteeni (väldig rik) on lähtenyt töihin, siis merille kapteeniksi ja koirat ovat siitä villiintyneet, isot koirat karkailevat ja rouvan pikkukoira haukkuu aamuisin. Yhtenä aamuna kun oli katselemassa surkeita tomaattejani, isot koirat olivat hiipineet salaa kasvihuoneeseen ja istuskelivat minun takanani, musta ja valkoinen koira. Karinin on saanut stroukin joku vuosi sitten ja nyt opettaja, joka ei jaksa enää olla opettaja, hoitaa häntä. Vastapäätä, mutta ei meitä, on tullut komennusmiehiä vuokralle. Kulkevat oluttölkit kädessä sisältä ulos, ja sitten ulkoa sisään. Meille on tullut kesän aikana kaksi postikorttia: toinen Provencen laventeliniityiltä ja toinen Kristiinan kaupungista. Esa kävi eilen Sangisissa ostamassa munia ja kermaa. Siellä oli myöskin tapahtumia: kaupassa paljon asiakkaita ja maksapasteija tarjouksessa.”

Esa Juntura on teollinen muotoilija. Hän harrastaa design-tuolien keräilyä, marjastusta, sienestystä ja luonnon tarkkailua. Puiden pilkkomista ja lumen luontia, remontteja ja korjailua (jonkin verran).

Tilat:

Residenssihuoneisto: kolme (3) makuuhuonetta, keittiö, olohuone, eteinen, wc/suihku, parveke, yhteensä n. 90m².

Varustus: kahdessa makuuhuoneessa parisängyt, yksi yhden hengen makuuhuone, jääkaappi/pakastin, liesi/uuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, grilli, astiat, keittovälineet, radio, CD/levysoitin, (tv), pyykinpesukone. Sauna käytettävissä sopimuksen mukaan.  Maakuuhuonetiloja voidaan muuntaa tarvittaessa työtiloiksi.

Alakerta: makuuhuone, iso pirtti, sali, wc/sauna, eteinen, n. 90m².

Varustus:jääkaappi/pakastin,liesi/uuni, astianpesukone, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, espressokeitin, pressokannu, leivänpaahdin, puuliesi, takka, radio, tv, astiat ja keittovälineet.

Muu varustus: ulkovarasto, puuvaja, kasvihuone, talouskellari, terassi, pihakeittiö, nuotiopaikka, grilli, kolme polkupyörää, kolme potkukelkkaa, työkaluja.

Etäisyydet:

Sangis, 8 km: Coop Nära, kauppa, posti, apteekki, Systembolagetin tilauspalvelut, Sibylla-grilli, kioski, Militärt överskott, armeijan ylijäämäkauppa, puh. +46 70 687 10 66

Kalix, 25 km, www.kalix.se

Haaparanda-Tornio 46 km, Luleå 100 km, lentokenttä Kallax, Kemi-Tornio lentokenttä 65 km, Rautatieasemat: Kalix (2017), Haaparanta (2017), Tornio, Kemi, Luleå, bussipysäkki Sangis 6 km

Kylän palvelut:

Antik Båtskärsnäs, antiikkiliike, Torget 95295 Båtskärsnäs, puh. +46 70 273 44 74, kuivamuonaa.

Norrkust Marina Varvs AB, telakka, venetarvikkeita, bensiiniä, nestekaasua, venehuolto, vierasvenesatama, www. norrkustmarina.se, puh. +46 923 67 02 72

Frevisören Camping, leirintäalue, ravintola, minimarket, uimaranta, maauimala, minigolf, vesiliukumäki, puh: +46 923 67 03 50, www.frevisoren.se

Polar Explorer, jäänmurtajaristeilyjä, mootorikelkkavuokraus, www.icebreaker.se

Upplev Baskeri skärgård, venetaksi, veneretket, kalastus, Olof Stålnacke, puh. +46 70 220 58 23 www.upplevbaskeriskargård.se

valaistu latu ja pururata, hyvät ulkoilu- ja retkeilymaastot.

Vuokra:

Yläkerta: 50e/vrk, 250e/vko, 750e/kk, saunamaksu: 8e/kerta, 1.11.-31.3. välisenä aikana veloitamme sähkön käytöstä kulutuksen mukaan 20snt/kwh. Talvipakkasilla sähkölämmityksen kustannukset voivat nousta 20€/vuorokausi.

Alakerta: vuokra sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot:

Villa Levin, Affärsvägen 9, 95295 Båtskärsnäs, Kalix, Sverige