SuomeksiIn English

Eero Österberg

04.04.2019

Lapin keskussairaala
Hiljentymisen tila
Ounasrinteentie 22
96400 ROVANIEMI

Avoinna arkisin kello 8-16

Tykkyä lykkää

Nämä kuuset

ovat kaltaisiani. 

Ne hautautuvat

helpottuneina lumeen. 

Tykky ei jätä rauhaan ranualaista taidemaalaria ja kuvataideopettajaa Eero Österbergiä (s. 1959 Pello). Nyt esillä olevat teokset ovat jatkoa "Inhimillistä tykkyä"-sarjalle, joka sai alkunsa jo vuonna 2007. Teosten tykkypuut ovat saaneet ihmis- ja eläinhahmojen piirteitä. Maalauspohja toimii estradina tragikoomisille tapahtumille, joiden lähtökohta on arjen elämässä, antiikin tarustossa tai sadussa mutta jotka symbolisella tasolla saattavat heijastella tätä aikaa ja maailmanpolitiikkaa. Kuvissa näkyy mitä katsoja tahtoo niissä nähdä. 

Maalaukset ovat syntyneet pääasiassa Syötteelle tehtyjen maalaus- ja kuvausmatkojen seurauksena. Esillä on myös paikanpäällä tehtyjä tai vähintäänkin luonnossa aloitettuja maisemamaalauksia Syötteen seudulta. 

Välittämään havaintoon perustuvaa maisemamaalausta Österberg on harjoittanut jo nuoruudestaan. Kuitenkin hän kokee mielekkääksi liikkua esittävän ja ei-esittävän kuvan välimaastossa, mikä näkyy tuotannossa mm. abstrahoivana tyylittelynä. Aihe etsii sanomalleen kulloinkin sopivan tyylin, mutta väri ja maalaaminen säilyvät keskeisessä asemassa. 

Eero Österberg tekee tilaustöinä myös muotokuvia ja monumentaalimaalausta yksityisille, yrityksille ja yhteisöille. 

Taiteilija on tavattavissa Hiljentymisen tilassa näyttelyn ripustuksen aikana keskiviikkona 3.4 kello 13-16 sekä purkupäivänä perjantaina 31.5 klo 12-16

Teostiedot: Kissoja, koiria, tuttua väkeä, 2019, akryyli ja öljyväri. 

Taiteilijan yhteystiedot: art@eeroosterberg.fi 
Puh. 0400 968 316

Kotisivut: www.eeroosterberg.fi

Instagram: @art.osterberg