Jenni Turunen

96400 ROVANIEMI

Avoinna arkisin kello 8-16

Sumeita näkymiä

Jenni Turuselle tärkeää taiteellisessa työskentelyssä on aistisuus, monitasoisuus ja esteettinen elämys.

"Esteettinen elämys ei olisi elämys ilman sen yhteyttä ajatteluun ja mieleen. Minulla on halu ymmärtää tuota yhteyttä. Pääsemään tietoisen ajattelun taakse, ja käymään vuoropuhelua tiedostamattoman kanssa. Näin taide on tapa kokea ja tuntea syvemmin. Integroitua."

Turunen työskentelee mielellään pitkään saman teeman parissa. Ammattimaisen työskentelynsä alussa hänen teemanaan oli usean vuoden ajan ihmisen kasvu ja lapsuus.  Erityisesti häntä kiinnostivat jokaisesta yksilöstä löytyvät keskeneräisyys ja herkkyys. Espanjassa vietetyn residenssityöskentelyjakson jälkeen teema vaihtui meren aaltoihin, joiden muoto- ja ilmaisukieltä taiteilija tutki seuraavat kaksi vuotta. Tämän vaiheen tuloksena syntyi viidestäkymmenestä piirroksesta koostuva Aalto -installaatio.  Residenssijakso Kolilla käynnisti seuraavan teeman. Kolilla taiteilija kiinnostui oksistojen kaoottisuudesta ja sen kaoottisuuden keskellä tuntemastansa rauhasta. Yhteiskunta rakentuu järjestyksestä, johon luonto ei taivu. Oksistojen villit viivat ja metsä tuovat kokemuksen orgaanisuudesta ja luonnollisuudesta. Tässä näyttelyssä on esillä tämän teeman mukaisia teoksia.

Jenni Turunen opiskelee taiteen maisteriopintoja Lapin yliopistossa ja osallistuu säännöllisesti näyttelytoimintaan. Hän on Lapin taiteilijaseuran ja Kuopion kuvataiteilijat ry Ars Liberan jäsen. Vuonna 2014 hänelle myönnettiin Kuopion taidemuseon suosittelemana nuorelle kuvataiteilijalle myönnettävä Juho Rissasen stipendi.

Taiteilijan yhteystiedot: jenni(at)jenniturunen.fi