SuomeksiIn English

Paula Suominen

02.08.2017

Lapin keskussairaala
Hiljaisuuden tila
Ounasrinteentie 22
96400 ROVANIEMI

Avoinna arkisin kello 8-16

Arctic waters

Paula Suomisen näyttely Lapin keskussairaalan Hiljentymisen tilassa keskittyy heinäkuussa valmistuneen muraalin luonnoksien esittelyyn. 

Paula Suominen aloitti Arctic Waters-muraalin luonnostelun talvella 2017 ja toteutti sen kesä- heinäkuussa 2017. Seinämaalaus on 22 metriä pitkä ja keskimäärin 2,6 metriä korkea. Seinämaalaus sijaitsee Lapin keskussairaalan päivystyksen vieressä ulkoseinällä sisääntulon betonikaaressa. 

Taideteoksen toteutuksen on mahdollistanut Lapin keskussairaalan Taide tavoittaa-hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä ja kehittää yhteistyötä taiteen toimijoiden ja Lapin sairaanhoitopiirien ja hoitolaitosten välillä. 

Arctic Waters-seinämaalauksen taustalla on Kemi- ja Ounasjokien vesistöt. Mahtavien jokien ohella taidemaalaria on inspiroinut myös Rovaniemen ja lähialueen monipuoliset pienvedet: purot, lammet, lompolot, lähteiköt, hetteet jne. Vesistöistä "nousee" tunturit ja tuntureista vuodenajat. Vuodenajat kuljettavat arktisia Lapin vesiä kuurasta ja jäästä sulavesiin. Rovaniemestä tulee kesävesi ja Posion suunnalla piirtyy Korouoman jääputoukset. Luonnonvalo ja elämän uusiutuminen korostuvat virtaavien vesien maisemissa. Suomisen tavoitteena on ollut maalata pohjoisen vuodenaikojen iloa ja lumoa päivystyksessä asioiville ihmisille. Arctic Waters-seinämaalaus on eräänlainen rakkauslaulu Lapin vapaille vesille. 

Näyttelyssä on esillä myös muita luonnon vesiin liittyviä maalauksia ja piirustus. 

Paula Suominen asuu ja työskentelee Posiolla. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Tarton taidekoulusta, Virossa, vuonna 2000. Hän osallistuu aktiivisesti yksityis- ja ryhmänäyttelyihin. Perinteisen kuvataiteen ohella hän on viime vuosina tehnyt julkisia töitä ulkomosaiikkien ja muraalien parissa. 

www.paulasuominen.fi

Lisätiedot: 
Paula Suominen 040 7634 742

Ulla Hiltunen, Taide tavoittaa-hanke 040 821 1301

Valokuva: Ulla Hiltunen