Essi Korva

96400 ROVANIEMI

Avoinna arkisin kello 8-16

Kerrokset meissä

Lappilainen kuvanveistäjä Essi Korva asuu ja työskentelee Kolarissa. Teoksissaan hän käsittelee usein subjektiivisia tunteita ja kokemuksia maailmasta. Veistokset ovat hänelle materialisoituneita tunteita. Tunteiden muotokuvia.

Hiljentymisen tilan näyttelyn teokset kuvaavat kerroksia. Kerroksia, jotka muodostuvat pintaan, mutta pinnan alle. Sieluun. Ajan myötä nuo kerrokset muuttuvat. Kasvaessaan ja kuihtuessaan. Seuraava kerros on aina erilainen ja sävyiltään uusi, vaikka vanha pinta on edelleen mukana ja värittää kokemaamme. Ihanat ja kamalat kerrokset kulkevat mukanamme ja tekevät meistä sen mitä olemme. Vaikka eletty elämä on aina läsnä, uudet kerrokset muuntavat sävyjä kulloiseenkin hetkeen.

"Haluan teosteni auttavan pohtimaan näitä kerroksia, miten ne ovat muotoutuneet ja muovautuvat edelleen. Haluan myös nähdä seuraavan kerroksen. Oli se mitä hyvänsä."

Essi Korvan teosten materiaalit valikoituvat teosten ehdoilla ja mitä vain voi päätyä materiaaliksi. Lopputulosta merkityksellisempi hänelle on työskentelyprosessi, jonka hän haluaa kokea yhä uudelleen.

Taiteilija on osallistunut useisiin ympäristötaidetapahtumiin ja kansainvälisiin taideprojekteihin.

Teostiedot: Kerrokset, 2019. Kipsi, sammal, maalit

Taiteilijan yhteystiedot: essi.korva(at)gmail.com