SuomeksiIn English

Internationalisation - Arctic Lives

22.02.2013

Kansainvälistyminen

Aika: 22.2.2012 klo 9-16

Paikka:  Arktikum

Koulutus toteutuu osana Arctic Lives seminaaria Rovaniemen Design viikolla.

Sisältö: Taidemaailmassa, muotoilussa ja oppilaitoksissa on jatkuvasti kasvava kiinnostus kansainvälistymiseen. Mitä kansainvälistyminen tarkoittaa taiteilijoiden, muotoilijoiden, tutkijoiden sekä taideopettajien ja -opiskelijoiden näkökulmasta? Mitä kansainvälistyminen vaatii? Kansainvälistymisen teemassa käsitellään näitä kysymyksiä ja esitellään viimeaikaisia ja tällä hetkellä käynnistyviä kansainvälisiä projekteja. Teeman järjestävät Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelma ja Magenta-hanke.

Soveltavan kuvataiteen professri Glen Coutts esittelee kansainvälistymistä Pohjoisen kulttuuri-instituutin näkökulmasta.

Taiteilija Dan Lestander esittelee X-Border biennaalia ja julkistaa 50:n taiteilijan valinnan kesällä 2013 järjestettävään näyttelyyn.

Taiteen manageri Merja Briñón esittelee kansainvälisen näyttelyä, joka on toteutettu Magenta-hankkeen, Lapin taiteilijaseuran ja Suomen Viron instituutin yhteistyönä.

Hollantilaiset taiteilijat Anne-Mari AholaMonique Broekman ja Ank van Engelen esittelevät taiteilijavaihto-ohjelmaa, jossa lappilaiset ja hollantilaiset taiteilijat vaihtavat asuntojaan ja työtilojaan kesällä 2014.

Key Note -puhuja

Kuraattori Claudia Zeiske esittelee Deveron Arts taideorganisaatiota, jonka johtajana hän toimii. Deveron Arts järjestää korkeatasoisia kansainvälisiä taidetapahtumia Skotlannissa Huntly-pikkukaupunkiin. Deveron Arts käyttää koko kaupunkia taiteen tilana.

Järjestäjät: Soveltavan kuvataiteen maisteriohjelma ja Magenta-hanke osana Rovniemen Design viikon Arctic Lives seminaaria

Lisätietoa koulutuksesta: Maria Huhmarniemi (maria.huhmarniemi(at)ulapland.fi)

Koulutus on avoin ja ilmainen.

Koulutuksen kieli on englanti

Ilmoittautuminen: Design viikon sivuilla