Tanssilava

ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Galleria Napa & Studio Mustanapa 28.1-4.2:
TaikaBox - Tanja Råman & John Collingswood

Galleria Napa 7.2-15.2
Marjo Selin & Tuomas Korkalo

Lapin Taiteilijaseura jatkaa taiteidenvälisten hankkeiden sarjaa Tanssilava-näyttelyllä, johon osallistuu kuva- ja tanssitaiteilijoita. Tanssilavan ideana on tarkastella ja tehdä näkyväksi tanssin ja nykytaiteen välitilaa, tanssillisia nykytaideteoksia sekä tanssi‐, kuva‐ ja mediataiteilijoiden yhteistyötä. Projektiin kutsutut työparit työskentelevät Galleria Napassa kollaboratiivisesti ja heidän taiteellista prosessiaan voi seurata gallerian aukioloaikoina.

Ensimmäisenä molemmat galleriatilat, eli Napan ja Studio Mustanapan, aktivoivat oululaiset TaikaBoxin taiteilijat: koreografi/tanssija Tanja Råman ja digitaalitaiteilija/suunnittelija John Collingswood. He luovat näyttelytilan, rakennuksen, Rovaniemen kaupungin ja Lapin talven innoittamina liikkeellisen näyttelyn, jossa yhdistyvät videoteos ja esittävä installaatio.

TaikaBoxin näyttelyn avajaiset pidetään 3.2. klo 18.

TaikaBoxin jälkeen Napassa työskentelevät tanssitaiteilija Marjo Selin ja kuvataiteilija Tuomas Korkalo Rovaniemeltä. Selinin ja Korkalon kollaboraation lähtökohtana on 1900-luvun taidesuuntausten suprematismin ja informalismin kautta jakautuva tila ja sen muokkaaminen ja ismien laajentaminen. Syntyvät teokset ovat tilallisia.

Selinin, Korkalon ja Brunoun näyttelyn avajaisia vietetään 10.2. klo 18

Tanssilavan kuraattorina on toiminut tanssitaiteilija Titta Court.

Rahoituksen projektille on myöntänyt Koneen Säätiö.

Rea-Liina Brunou: Vuoden tanssi.

TaikaBoxi. Kuva: John Collingswood