Napapaita, Rovaniemi

Galleria Valo, Arktikum

Pohjoisranta 4, Rovaniemi

Avoinna joka päivä klo 9–18

Lapin taiteilijaseura on järjestänyt kuratoituja kesänäyttelyitä vuosittain. Viime vuonna kuraattori oli Kimmo Schoderus ja tänä vuonna Tuuli Mukka. Tämän vuotiseen näyttelyyn saivat teoksiaan tarjota alle 35-vuotiaat seuran jäsentaiteilijat. Heiltä hyväksyttiin viimeisen viiden vuoden aikana valmistuneita teosehdotuksia. Hakemusten perusteella Tuuli Mukka valitsi näyttelyyn 13 taiteilijan ja työryhmän teoksia ja suunnitteli näyttelykokonaisuuden.

Taiteilijat Napapaita-näyttelyssä ovat Heidi Hänninen, Essi Korva, Hanna Kanto, Joseph James, Merja Isomaa-James, Maria Huhmarniemi, työryhmä Aortas, Liisa Karintaus, Terhi Silenius, Anna Moroz, Elina Sipilä, Johanna Ruotsalainen ja Mari Oikarinen. Tuuli Mukkaa ilahduttaa, että useilta taiteilijoilta nähdään Napapaita-näyttelyssä heidän aiemmasta tuotannostaan poikkeavin menetelmin valmistuneita teoksia tai muutoin tuoreita tulkintoja.

Näyttelyn kuvagalleria