Taide heijastaa!

Lapin taiteilijaseura tuottaa taidepedagogisia työpajoja ja taiteilijatapaamisia Monitaideyhdisty Pisteen kanssa. Tutustu Taide heijastaa verkkosivuun!

Taide heijastaa

"Ehkä ajattelin, että suomalaiset ovat hiljaisia, mutta olin väärässä, he puhuvat”

Taide heijastaa -työpajoissa maahanmuuttajanuoret kohtaavat taiteen äärellä. Projektin ensimmäisestä vuodesta 2010 asti kokemukset ovat olleet onnistuneita. Saadun palautteen perusteella projekti on edistänyt nuorten maahanmuuttajien kotiutumista Rovaniemelle ja laajentanut heidän itseilmaisun keinoja, lisännyt taiteiden välistä vuoropuhelua ja kehittänyt uudenlaisia taidekasvatuksen toimintamalleja ja -muotoja ruohonjuuritasolla.

Järjestäjänä on projektin alusta saakka ollut Monitaideyhdistys Pisteen ja Lapin taiteilijaseuran jäsenistä ja työntekijöistä koostuva työryhmä. Kuluneen vuoden aikana projekti on muotoutunut yhdistysten väliseksi yhteistyöprojektiksi ja myönteisten kokemusten perusteella yhdistykset haluavat jatkaa yhteistyötä ja kehittää hyväksi havaittua toimintamuotoa edelleen.

Työryhmässä on vuoden aikana ollut mukana kuvataiteilijat Tuomas Korkalo ja Ninni Korkalo Lapin taiteilijaseurasta sirkusohjaaja Mette Ylikorva Pisteestä. Muita yhteistyötahoja ovat olleet mm. Rovaniemen kuvataidekoulu, Nuorisotila Monde ja Ounasvaaran koulu.

Lisätietoja:

Ninni Korkalo (ninni.korkalo(at)gmail.com), 040 831 2314

Kuva on Steve Prattin näyttelystä Galleria Napassa, jossa järjestettiin taiteilijakohtaaminen ja työpaja vuonna 2010.