Verkkogalleria Napa

Lapin taiteilijaseura lanseerasi helmikuussa 2011 Rovaniemi Design viikolla verkkogallerian (www.gallerianapa.fi).  Verkkogalleria lisää Lapin ammattitaiteilijoiden teosten lainausta, myyntiä sekä yleistä tunnettuutta. Verkkogalleria on tuotettu yhteistyössä Lapin taidetoimikunnan kanssa ja rahoitus on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lapin taiteilijaseuran jäsenet päivittävät galleriaa itse.

Taidelainaamo Napa verkossa

Napan lainaus- ja myyntikokoelmaan voi tutustua verkossa. Teokset sijaitsevat Galleria Napassa Rovaniemellä, osoitteessa Kairatie 3.

Art Locator

Taiteen paikannin on ympäristötaiteen tietokanta. Tietokantaan on paikannettu Lapissa sijaitsevaa ympäristötaidetta. Taiteilijat voivat itse tallentaa tietoja tietokantaan. Tietokanta käsittää ympäristötaidetta, tienvarsiteoksia, seinämaalauksia ja monumentteja, jotka ovat julkisia ja pysyviä ja joiden teoskuvia voi siten julkaista.

Minun taiteeni

Lapin Kansa tuotti Minun taiteeni -juttusarjaa verkkogalleria Napasta. Kerran kuukaudessa tunnettu lappilainen tai Lapin ystävä kävi verkkogalleriassa kokoamassa oman pienoisnäyttelynsä. Ensimmäisen näyttelyn kokosi Mr. Lordi, joka pitää kuvataiteesta, jossa on kauhuelementtejä. Niitä löytyy myös Lapin taiteilijaseuran verkkogalleriasta. Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gardinin kokoelmassa puolestaan näkyin rakkaus luontoon. Arvostettu kuvataidekriitikkko Otso Kantokorpi oli kolmas Minun taiteeni -sarjan kuraattori. Hänen jälkeensä lumilautailija Antti Autti koosti kokoelman itseään miellyttävästä taiteesta.

Mr. Lordin. kokoelma
Mauri Gardinin kokoelma