SuomeksiIn English

Elsa Trzaska

04.06.2016

Studio Mustanapa
Kairatie 3
96100 Rovaniemi

Avoinna
ti-to klo 12-18
pe klo 11-17
la klo 12-16

Heroines

Sankaritar on tarinan tai elokuvan päähahmo, protagonisti, jolla on erityistä rohkeutta tai kykyjä. Hän on myös ihailtu urotekojensa ja jalojen ominaisuuksiensa ansiosta, Yleensä sankaritar edustaakin hyvyyttä ja jaloutta, mutta sankarittarella voi olla myös jokin kohtalokas heikkous. Hyveidensä rinnalla juuri päähenkilön kohtaamat vaikeudet lisäävät yleisön samaistumista häneen. Perinteisiä sankarin tai sankarittaren urotekoja ovat lohikäärmeiden tai muiden hirviöiden tappaminen sekä tavallisten ihmisten hengen pelastaminen. 

Heroines-näyttelyssä nähtävien teosten sankarittaret kohtaavat maallisempia ja arkisempia vaikeuksia ja antagonisteja. Parisuhteen rakoilu, poikaystävän pettäminen tai rahattomuus luksuksen äärellä ovat tämän päivän sankarittarien vastoinkäymisiä. 

Näyttelyssä yhdelle valkokankaalle projisoitava kolmen teoksen kokonaisuus käsittää kukin erilaisen sankarittaren tarinan. Studio Mustanapassa esillä olevat videoteokset ovat Dalmatialainen (2015), Kottarainen (2015) ja Asteri (2013). 

Elsa Trzaska (s. 1990) on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Hän työskentelee videotaiteen ja lyhytelokuvien parissa, joissa ympäröivää maailmaa sekä ihmisiä yritetään ymmärtää erilaisten tunnelmien ja yksityiskohtien avulla. Trzaska on kiinnostunut elämän käännekohdista ja nyansseista, sekä ihmisten välisestä kommunikaatiosta ja mitättömistä ongelmista. Elsa Trzaska asuu ja työskentelee Tampereella. 

Taiteilijan yhteystiedot: www.elsatrzaska.com
elsa.trzaska(at)gmail.com
Puh. 050 535 1051 

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Avajaiset perjantaina 3.6.2016 kello 18-20. Tervetuloa!