Tanssilava

28.1-4.2: TaikaBox
Tanja Råman & John Collingswood

7.2-15.2: Rea-Liina Brunou

Lapin Taiteilijaseuran jatkaa taiteidenvälisten hankkeiden sarjaa Tanssilava-näyttelyllä, johon osallistuu kuva- ja tanssitaiteilijoita. Tanssilavan ideana on tarkastella ja tehdä näkyväksi tanssin ja nykytaiteen välitilaa, tanssillisia nykytaideteoksia sekä tanssi‐, kuva‐ ja mediataiteilijoiden yhteistyötä. Projektiin kutsutut työparit työskentelevät Galleria Napassa kollaboratiivisesti ja heidän taiteellista prosessiaan voi seurata gallerian aukioloaikoina.

Ensimmäisenä molemmat galleriatilat, Napan ja Studio Mustanapan, aktivoivat oululaiset TaikaBoxin taiteilijat: koreografi/tanssija Tanja Råman ja digitaalitaiteilija/suunnittelija John Collingswood. He luovat näyttelytilan, rakennuksen, Rovaniemen kaupungin ja Lapin talven innoittamina liikkeellisen näyttelyn, jossa yhdistyvät videoteos ja esittävä installaatio.

TaikaBoxin näyttelyn avajaiset 3.2. klo 18. Tervetuloa!

Tanssitaiteilija Rea-Liina Brunou (Helsinki-Kolari) tuo Studio Mustanapaan Vuoden tanssi-videoteoksensajota Brunou kuvasi kotonaan päivittäin vuosina 2014-2015. Teos on riistakameralla kuvattu, still-kuvista koottu animaatio. Teoksen lähtökohtana on ollut tutkia ajan subjektiivista hahmottamista suhteessa arkipäiväiseen olemiseen ja henkilöhistoriallisiin käännekohtiin. Teos sai ensi-iltansa Kuusikon kesägalleriassa, jonka Brunou perusti teosta varten synnyinpaikkakunnalleen Kolariin.

Brunoun näyttelyn avajaiset 10.2. klo 18.

Tanssilavan kuraattorina on toiminut tanssitaiteilija Titta Court.

Rahoituksen projektille on myöntänyt Koneen Säätiö.

Rea-Liina Brunou: Vuoden tanssi.

TaikaBoxi. Kuva: John Collingswood