Anastasia Lobkovski

pe klo 11-17
la klo 12-16

Ihminen ja aika

Ihminen ja aika tarjoaa arkisia ja fantastisia kuvia elämän kirjon varrelta. Näyttely koostuu lyhytelokuvista, joita yhdistävät kasvamisen ja ajan kulumisen teemat. Arkiset tilanteet yhdistyvät eksistentiaalisiin pohdintoihin. Tarinoiden keskiössä ovat ihmiset eri-ikäisinä ajan pyörteiden keskellä haavoittuvaisina ja pieninä, mutta myös loputtoman vahvoina ikinä menettämättä toivoa.

The Boy who was afraid of Nothing -lyhytelokuvassa teini-iän kynnyksellä oleva poika yrittää käsittää maailmaa ja pelkää irrationaalista, kunnes kohtaa ihmeellisesti metsän hengen, joka tuo rauhaa.

Hehkussa kuusikymppinen mies haikailee menneen vaimonsa perään, mutta seuralainen haluaa vain seksiä.

Köydenvetoa on elokuvallinen vastine haikulle, se on kuvaelma naisesta ja miehestä jotka kohtaavat eri aikoina samassa puutarhassa. Elokuva on kuvattu 16 mm filmille.

Anastasia Lobkovski on kuvataiteilija ja elokuvantekijä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemista 2013 ja elokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Elokuvataiteen osastolta 2017.

Anastasia Lobkovskin teoksia on ollut esillä Helsingin Taidehallissa, Jyväskylän Taidemuseossa, Aratoi-museossa Uudessa-Seelannissa sekä useilla kotimaisilla ja kansainvälisillä festivaaleilla kuten Arktisen Upeeta Jyväskylässä; Camerimage Puolassa; Edinburghin elokuvajuhlilla Skotlannissa, BFI London International Film Festivaleilla Englannissa, Fantaspoa-festivaaleilla Brasiliassa ja Moondance-elokuvafestivaaleilla Yhdysvalloissa.

Lobkovski on Espoon Kuvataiteilijoiden, Taiteilijaseura Muu ry:n ja Videotheque Art Streamin (New York, USA) jäsen.

Teostiedot: The boy who was afraid of Nothing. 2012. Still-kuva lyhytelokuvasta.

Taiteilijan yhteystiedot: https://ulrikal.wordpress.com